Pølser med tilbehør

    Gode grillpølser er en selvskreven gjest på grillfesten. La pølsene få følge av ekstra spennende, hjemmelaget tilbehør – så blir stemningen enda litt bedre.

    Gode grillpølser må selvfølgelig med på grillfesten. La pølsene få følge av ekstra spennende, hjemmelaget tilbehør – så blir stemningen enda litt bedre!

    Syltet løk:

    • 1 rødløk
    • 1.5 dl hvitvinseddik
    • 1 dl vann
    • 3 ss sukker
    • 1 klype salt
    1. Skjær løken i tynne skiver.
    2. Kok opp hvitvinseddik, vann, sukker og salt. Ha rødløken i og la småkoke i 1 minutt.
    3. Avkjøl.

    Aioli:

    • 1 egg
    • 1 eggeplomme
    • 1 ts dijonsennep
    • ½ hvitløksfedd
    • 2-3 ss sitronsaft
    • 1.5 dl rapsolje
    1. Ha alle ingrediensene unntatt oljen i en høy kolbe. Bruk en stavmikser til å kjøre alt sammen.
    2. Hell så i oljen i en tynn stråle mens stavmikseren går.
    3. Når all oljen er blandet inn, kan du kjøre stavmikseren opp og ned så alt blander seg godt. Jo mer olje du har i, jo tykkere blir aiolien.

    Grillet mais:

    • 2 ferdigkokte mais
    • 1 ss smeltet smør
    • 100 g bacon
    • 1 neve basilikum
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    1. Grill maisen til den blir gyllen. Kutt bacon i små biter og sprøstek det.
    2. Skjær maiskornene av kolben og rør inn smeltet smør, bacon, hakket basilikum, salt og pepper.