Pølser med tilbehør

Gode grillpølser er en selvskreven gjest på grillfesten. La pølsene få følge av ekstra spennende, hjemmelaget tilbehør – så blir stemningen enda litt bedre!

Syltet løk:

  • 1 rødløk
  • 1.5 dl hvitvinseddik
  • 1 dl vann
  • 3 ss sukker
  • 1 klype salt
  1. Skjær løken i tynne skiver.
  2. Kok opp hvitvinseddik, vann, sukker og salt. Ha rødløken i og la småkoke i 1 minutt.
  3. Avkjøl.

Aioli:

  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • ½ hvitløksfedd
  • 2-3 ss sitronsaft
  • 1.5 dl rapsolje
  1. Ha alle ingrediensene unntatt oljen i en høy kolbe. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen.
  2. Hell så i oljen, i en tynn stråle mens du stavmikseren går.
  3. Når all oljen er i kan du kjøre stavmikseren opp og ned så alt blander seg godt. Jo mer olje du har i, jo tykkere blir aiolien.

Grillet mais:

  • 2 stk ferdig kokte mais
  • 1 ss smeltet smør
  • 100 g bacon
  • 1 neve basilikum
  • 2 klyper salt
  • 1 klype pepper
  1. Grill maisen til den blir gylden. Kutt bacon i små biter og sprøstek det.
  2. Skjær maiskornene av kolben og rør inn smeltet smør, bacon, hakket basilikum, salt og pepper.


25.06.2019 10.00.00