Festkake med norske bringebær og sitron
En real festkake med pisket krem og bringebær. Kakebunnen er dynket med sitronlake som gjør den skikkelig saftig og god. Friske norske bringebær inni kaken og på toppen gjør dette til en fresh sommerkake.
En real festkake med pisket krem og bringebær. Kakebunnen er dynket med sitronlake som gjør den skikkelig saftig og god. Friske norske bringebær inni kaken og på toppen gjør dette til en fresh sommerkake.
1 kake / Gluten / Vegetar / 1.5 time
INGREDIENSER:
Ingredienser kakebunn:
- 150 g romtemperert smør
- 175 g sukker
- 2 egg
- 175 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- ¼ ts salt
- Skall fra 1 sitron
- 2 dl melk
Sitronlake til dynking:
- Saft fra 1 sitron
- 50 g melis
Krem og bær:
- 2 pakker norske bringebær
- 3 dl kremfløte
- 3 ss sukker
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme. Kle bunnen av en 20 cm rund springform med bakepapir og sett til side.
- Visp sammen romtemperert smør og sukker til det er hvitt og luftig. Ha i eggene og visp alt godt sammen.
- Visp inn de tørre ingrediensene, melk og finrevet sitronskall.
- Hell røren i formen og stek i 40-45 min.
- Avkjøl helt før du skjærer kaken i to så du får to kakebunner.
- Kok opp sitronsaft og melis. Trekk kjelen av platen så fort det koker og avkjøl laken litt.
- Hell laken over de to kakebunnene så den trekker godt inn i kaken.
- Pisk kremfløte og sukker til en myk, men stiv krem. Fordel ca halvparten av kremen på den ene kakebunnen. Ha halve mengden av bringebær over kremen og legg kakebunn nr 2 over. Smør resten av kremen utover og pynt med resten av bærene.