Pavlovabunn du kan fryse ned
Festforberedelser du kan gjøre i god tid før festen. Dette er en kake du fint kan fryse ned i forveien.
1 kake / Gluten / 2 timer
INGREDIENSER:
Pavlovabunn:
- 4 eggehviter
- 200 g sukker
- 2 ts maisenna
- 1 ts hvitvinseddik
Topping:
- 3 dl kremfløte
- 2 ss sukker
- 1 ss vaniljesukker
- Jordbær
- Pistasj
FREMGANGSMÅTE:
- Forvarm ovnen til 150 grader over/undervarme.
- Pisk eggehvitene til de blir litt stive på lav/medium hastighet i en kjøkkenmaskinbolle med ballongvisp.
- Hell i sukker, litt av gangen mens maskinen går. Når alt sukkeret er tilsatt kan du skru hastigheten opp til høy. Pisk i ca. 4-5 minutter eller til du har fått en stiv og blank marengs uten sukkerkorn.
- Vend inn maisenna og hvitvinseddik med en slikkepott.
- Kle et stekebrett med bakepapir og ha den tykke marengsen på papiret. Lag en litt høy pavlova som er ca. 20 cm i diameter.
- Skru ovnstemperaturen ned til 120 grader og sett pavlovaen inn.
- Stek i 1 time og 10 minutter før du skrur ovnen av, men ikke ta pavlovaen ut.
- Sett en stekespade eller lignende i ovnsdøren så du får en liten glippe hvor varm luft kan sive ut. La pavlovaen stå i ovnen for å tørke natten over eller til ovnen er kald.
- Nå kan du fint pakke den inn i plastfolie og fryse ned.
- Ta kaken ut av fryseren 1 time eller mer før du skal servere den.
Krem:
- Pisk sammen kremfløte, sukker og vaniljesukker til du har en tykk, men myk krem. Ha den over pavlovaen og pynt med jordbær og hakkede pistasjnøtter.