Tresskake
Perfekt kake for sommeravslutninger og dugnader! Denne kaken kan lages på mange måter. Selve kakebunnen er den samme, men du kan lage tre forskjellige glasurer ut av samme base. Så du kan enten lage én av glasurene og smøre på hele kaken, eller du kan lage alle tre og lage en «tresskake».
Denne kaken kan lages på mange måter. Kakebunnen er den samme, men du får tre forskjellige glasurer ut av samme base. Så du kan enten lage én av glasurene og smøre den utover hele kaken, eller du kan lage alle tre og lage en «tresskake».
1 stor langpanne / 60 min / gluten
KAKEBUNN:
Ingredienser:
- 4 egg
- 400 g sukker
- 300 g smeltet smør
- 100 g mørk kokesjokolade
- 3 dl melk
- 575 g hvetemel
- 4 ts bakepulver
- 4 ts vaniljesukker
- 2 ss kakaopulver
Fremgangsmåte:
- Forvarm ovnen til 180 grader. Kle en langpanne med bakepapir og sett til side.
- Pisk egg og sukker til tykk eggedosis. Det tar ca. 5 minutter på høy hastighet.
- Smelt smøret i en kjele, trekk kjelen av varmen og rør inn hakket sjokolade.
- Hell melken i smøret.
- Rør sammen de tørre ingrediensene.
- Hell de tørre ingrediensene i eggedosisen sammen med smørblandingen og pisk alt sammen til en jevn røre uten klumper.
- Hell kakerøren i langpannen og stek kaken i ca. 20 minutter eller til den er akkurat gjennomstekt.
- Avkjøl helt.
GLASUR:
Ingredienser grunnoppskrift glasur:
- 300 g kald kremost
- 150 g melis
- 150 g romtemperert smør
- 1 ts vaniljesukker
Ingredienser sjokoladeglasur:
- Hvis du bare vil lage sjokoladeglasur:150 g smeltet mørk sjokolade
- Hvis du vil lage tre ulike glasurer: 50 g smeltet mørk sjokolade
Ingredienser bringebærglasur:
- Hvis du bare vil lage bringebærglasur: 100 g tinte bringebær
- Hvis du vil lage tre ulike glasurer: 30 g tinte bringebær
Ingredienser hvit glasur:
- Hvis du bare vil lage hvit glasur: 3 ss sitronsaft + skall fra ½ sitron
- Hvis du vil lage tre ulike glasurer: 1 ss sitronsaft + ½ ts finrevet sitronskall
FREMGANGSMÅTE:
- Bruk en stavmikser til å kjøre glasuren til basen til en glatt krem. Hvis du skal lage hele som sjokoladeglasur, smelter du sjokoladen over vannbad, avkjøler den til romtemperatur og rører den inn.
- Hvis du skal lage hele til bringebærglasur, rører du inn de tinte bringebærene (hell av evt bringebærsaft da den vil tynne ut glasuren).
- Hvis du skal lage hele til hvit glasur, kan du røre inn sitronsaft og finrevet sitronskall.
- Hvis du skal lage «tresskake», kan du dele den ferdige glasurbasen i tre skåler. Rør 50 g smeltet mørk sjokolade i den ene, 30 g tinte bringebær i den andre, og 1 ss sitronsaft + ½ ts finrevet sitronskall i den siste.