Vaniljemuffins med bringebær-ostekrem
Valentine nærmer seg, og det er en super unnskyldning for å bake noe skikkelig godt. Vaniljemuffins med bringebær-ostekrem og et lite bringebær i midten av det hele, er skikkelig gode muffins uten å smake for søtt.
Valentine nærmer seg, og det er en super unnskyldning for å bake noe skikkelig godt. Vaniljemuffins med bringebær-ostekrem og et lite bringebær i midten av det hele, er skikkelig gode muffins uten å smake for søtt.
12 stk
60 min
Gluten
Vegetar
Ingredienser muffinsrøre:
- 100 g romtemperert smør
- 100 g sukker
- 2 egg
- 150 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
- 1 klype salt
- 2 ts vaniljesukker
- 2 ss rømme
- 0.5 dl melk
Ostekrem:
- 350 g kald kremost, naturell
- 2.5 dl kald kremfløte
- 100 g sukker
- 50 g bringebær til puré
- +12 bringebær
Slik gjør du:
- Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme. Sett frem et muffinsbrett og legg 12 stk papirformer i brettet.
- Visp sammen smør og sukker i ca. 5 minutter på høy hastighet (bruk en elektrisk håndmikser eller kjøkkenmaskin).
- Tilsett ett egg av gangen, og visp mellom hvert egg.
- Rør sammen hvetemel, bakepulver, salt og vaniljesukker i en bolle. Ha det i smørblandingen sammen med rømme og melk.
- Visp alt godt sammen.
- Fordel røren i 12 muffinsformer.
- Stek midt i ovnen i ca. 15-16 minutter eller til de er akkurat gjennomstekt. De vil være ganske lyse, selv når de er stekt ferdig.
- Avkjøl.
- Mos bringebærene med en stavmikser og sil til puré. Du skal bruke pureen til å få den fine rosa fargen på kremen.
- Bruk en elektrisk håndmikser til å vispe sammen kald kremost og sukker. Hell i sukker og ca. 2 ss av bringebærpureen. Visp alt til en stiv krem.
- Ha ostekremen over i en sprøytepose med stjernetip.
- Sett ett bringebær på hver muffins og sprøyt ostekrem rundt og over bringebæret så du gjemmer det i midten av ostekremen.