Hjemmelaget mango- og jordbæris
Hjemmelaget sorbet-iskrem! Det er veldig lett å lage sin egen sorbet, så lett at du nesten må gjøre det. Isen blir skikkelig frisk og digg.
Det er veldig lett å lage sin egen sorbet, så lett at du nesten må prøve det. Isen blir skikkelig frisk og digg.
1 stor iskremboks / Glutenfri / 20 min
INGREDIENSER
600 g frosne jordbær
600 g frossen mango
1.5 dl vann
75 g sukker
FREMGANGSMÅTE
- Ta de frosne bærene ut av fryseren og legg dem på kjøkkenbenken.
- Rør sammen vann og sukker i en liten kjele og kok opp. La koke i 30 sekunder så sukkeret løses opp.
- Ha de frosne jordbærene i en blender sammen med halvparten av sukkerlaken (det gjør ikke noe om sukkerlaken fortsatt er varm). Kjør til du har en jevn og glatt sorbet. Det kan være en fordel at bærene har tint litt, så de ikke er dypfrosne.
- Gjør akkurat det samme med mangoen som du gjorde med jordbærene.
- Ha sorbetene i en beholder, og marmorer de to fargene i hverandre.
- Sett i fryseren eller aller best, spis med en gang.
- Hvis du skal servere isen fra fryseren, er det en fordel å sette den i romtemperatur i 10 minutter før den serveres.
Nytes i sommervarmen!