Sjokolademousse med appelsin og daimkuler
Sjokolademousse er en sikker vinner i alle middagsselskaper, eller hvis du vil lage deg noe godt en lørdagskveld.
Konseptet «kjempegodt-helt enkelt» er helt knall, og denne moussen er enkel, men samtidig så god som bare det. Og sjokolademousse er jo en sikker vinner i alle middagsselskap, eller hvis du lage deg noe godt en lørdagskveld. Litt appelsinsaft i moussen, er godt, men det er selvfølgelig helt valgfritt. Du kan også ha i mer appelsinsaft, for å få enda kraftigere appelsinsmak. Daimkuler er utrolig godt i, det gir litt tyggemotstand og litt krønsj. Hvis du ikke får tak i daimkuler, kan du hakke opp vanlig daim.
4-6 porsjoner
Glutenfri
30 min
60 min avkjøling
Ingredienser:
- 150 g kokesjokolade
- 1.5 dl kremfløte
- Saft fra ¼ appelsin
- ½ ts salt
- 1.5 dl kald kremfløte
- 1 ss sukker
- 1 pakke daimkuler
- Finrevet skall fra ½ appelsin
Slik gjør du:
- Finhakk kokesjokoladen, sett den til side.
- Varm opp 1.5 dl kremfløte i en kjele til rett under kokepunktet (så fløten nesten koker). Trekk kjelen av platen og rør inn sjokoladen, appelsinsaft og salt. Rør til sjokoladen smelter.
- Sil av fløtesjokoladen for å fjerne evt klumper. Avkjøl fløtesjokoladen i kjøleskapet i ca 60 minutter eller til den er kald.
- Visp 1.5 dl kald kremfløte sammen med sukker til du har en myk krem. Den skal ikke være stiv.
- Vend inn fløtesjokoladen med en slikkepott.
- Visp alt sammen til en stivere mousse. Du kan godt bruke en elektrisk håndvisp.
- Rør inn halvparten av daimkulene. Fordel moussen i 4-6 porsjonsglass og topp det hele med daimkuler og litt finrevet appelsinskall.
- Oppbevar moussen i kjøleskapet, men ta dem ut 30-40 minutter før servering (de er best romtempererte).