Sjokolademousse med appelsin og daimkuler

    Sjokolademousse er en sikker vinner i alle middagsselskaper, eller hvis du vil lage deg noe godt en lørdagskveld.

    Sjokolademousse med appelsin og daimkuler

    Konseptet «kjempegodt-helt enkelt» er helt knall, og denne moussen er enkel, men samtidig så god som bare det. Og sjokolademousse er jo en sikker vinner i alle middagsselskap, eller hvis du lage deg noe godt en lørdagskveld. Litt appelsinsaft i moussen, er godt, men det er selvfølgelig helt valgfritt. Du kan også ha i mer appelsinsaft, for å få enda kraftigere appelsinsmak. Daimkuler er utrolig godt i, det gir litt tyggemotstand og litt krønsj. Hvis du ikke får tak i daimkuler, kan du hakke opp vanlig daim.

    4-6 porsjoner
    Glutenfri
    30 min
    60 min avkjøling

    Ingredienser:

    • 150 g kokesjokolade
    • 1.5 dl kremfløte
    • Saft fra ¼ appelsin
    • ½ ts salt
    • 1.5 dl kald kremfløte
    • 1 ss sukker
    • 1 pakke daimkuler
    • Finrevet skall fra ½ appelsin

     Slik gjør du: 

    1. Finhakk kokesjokoladen, sett den til side.
    2. Varm opp 1.5 dl kremfløte i en kjele til rett under kokepunktet (så fløten nesten koker). Trekk kjelen av platen og rør inn sjokoladen, appelsinsaft og salt. Rør til sjokoladen smelter.
    3. Sil av fløtesjokoladen for å fjerne evt klumper. Avkjøl fløtesjokoladen i kjøleskapet i ca 60 minutter eller til den er kald.
    4. Visp 1.5 dl kald kremfløte sammen med sukker til du har en myk krem. Den skal ikke være stiv.
    5. Vend inn fløtesjokoladen med en slikkepott.
    6. Visp alt sammen til en stivere mousse. Du kan godt bruke en elektrisk håndvisp.
    7. Rør inn halvparten av daimkulene. Fordel moussen i 4-6 porsjonsglass og topp det hele med daimkuler og litt finrevet appelsinskall.
    8. Oppbevar moussen i kjøleskapet, men ta dem ut 30-40 minutter før servering (de er best romtempererte).