Pizza med sopp og artisjokk
Kjempegod pizza som er enkel å lage! Artisjokk er supergodt på pizza, hvis du ikke har prøvd det så burde du prøve.
Kjempegod pizza som er enkel å lage! Artisjokk er supergodt på pizza, hvis du ikke har prøvd det så burde du prøve. :)
2 pizzaer / gluten / vegetar
INGREDIENSER:
PIZZADEIG TIL 2 PIZZAER:
- 400 g hvetemel
- 3 ts eller 7.5 gram tørrgjær
- 2 ts eller 5 g salt
- 30 ml olivenolje
- 3 dl lunkent vann
PIZZASAUS:
- 2 ss olivenolje
- 1 fedd hvitløk
- ½ boks tomater
- 1 ss pizzakrydder
- 1 ts salt
PIZZATOPPING:
- 1 pose revet mozzarella/cheddarmix
- 2 store sjampinjonger
- ½ boks hermetiske artisjokkhjerter
FREMGANGSMÅTE:
- Lag pizzadeig ved å elte alle ingrediensene i 10 minutter. Hell 2 ss olivenolje i en bolle og legg pizzadeigen i bollen. Sett til heving i 1 time.
- Lag sausen mens pizzaen hever. Fres hvitløk i olje i 30 sekunder før du heller i hakkede tomater, oregano/pizzakrydder og salt. Kok i 5 minutter.
- Del pizzadeigen i to og dra hver del utover et stekebrett. Smør på litt pizzasaus før du topper med ost, sopp og artisjokk.
- Stek hver pizza på 230 grader varmluft (eller pizzafunksjon) i ca 9 minutter.