Bringebærmuffins med kokos og hvit sjokolade

    Bringebær, kokos og hvit sjokolade passer veldig godt sammen. Her kan du også bruke andre frosne bær om du har noen liggende som må brukes opp. Muffinsene er også supre å fryse ned etter steking.

    Bringebær, kokos og hvit sjokolade passer veldig godt sammen. Her kan du også bruke andre frosne bær om du har noen liggende som må brukes opp. Muffinsene er også supre å fryse ned etter steking.

    Ca 15 stk
    45 minutter
    Gluten
    Vegetar

     

    Ingredienser:

    • 50 g tørket kokos
    • 1 ss smør
    • 200 g romtemperert smør
    • 175 g sukker
    • 275 hvetemel
    • 2 egg
    • 2 ts vaniljesukker
    • 2 ts bakepulver
    • 2.5 dl melk
    • 100 g frosne bringebær
    • 100 g hvit sjokolade

     

    Slik gjør du:  

    1. Forvarm ovnen til 175 grader. Legg papirformer i et muffinsbrett og sett til side.
    2. Smelt 1 ss smør i en panne og ha i kokos. Stek til kokosen er godt gyllen.
    3. Forvarm ovnen til 175 grader over/undervarme.
    4. Visp smør og sukker hvitt og luftig i en kjøkkenmaskin med k-visp.
    5. Tilsett ett egg av gangen og visp litt mellom hvert egg.
    6. Bland sammen de tørre ingrediensene og ha dem i smørblandingen sammen med melk. Visp alt kjapt sammen.
    7. Rør inn frosne bringebær og hakket hvit sjokolade.
    8. Fordel i muffinsformer og strø litt smørstekt kokos over.
    9. Stek i ca 20 minutter.
    10. Avkjøl før du tar dem ut av formen.