Svinekoteletter med potetbåter, bernaisesaus og grønne bønner

    Svinekoteletter med potetbåter, bearnaisesaus og grønne bønner er en enkel og smakfull middag som passer perfekt til hverdagen. Den er rask å lage, og vil garantert falle i smak hos både store og små!

    Svinekoteletter med potetbåter, bernaisesaus og grønne bønner

    Denne oppskriften gir fire porsjoner som du enkelt kan lage på 30 min! 

    INGREDIENSER:

    • 4 Gilde svinekoteletter
    • 600 g poteter, i båter
    • 200 g aspargesbønner (ferske eller frosne)
    • 2 ss olivenolje
    • 1 pose TORO bearnaisesaus 
    • 2 ss olivenolje
    • 1 ss eplesidereddik
    • 1 ts Dijon-sennep
    • 1 ts honning
    • 1 pose Middelhavsalat
    • Salt og pepper

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Forvarm ovnen til 200 °C. Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir. Drypp over olivenolje og krydre med salt og pepper. Stek i ovnen i 25–30 min, til potetene gylne.
    2. Kok aspargesbønnene i lettsaltet vann i 3–4 min, eller til de er møre, men fortsatt sprø.
    3. Krydre svinekotelettene med salt og pepper. Stek dem i en varm panne med litt olje i 3–4 min på hver side, til de er gjennomstekte.
    4. Lag bearnaisesausen etter anvisning på pakken.
    5. Lag sennepsvinaigretten ved å piske sammen olivenolje, eplesidereddik, Dijon-sennep, honning, salt og pepper. Vend den grønne salaten forsiktig inn i dressingen like før servering.
    6. Server svinekotelettene med potetbåter, ovnsbakte grønnsaker, aspargesbønner, bearnaisesaus og grønn salat.

    Du kan tilsette nøtter eller frø i salaten for ekstra krønsj!

    Ukas 4 middagstilbud

    Denne oppskriften er en del av ukas 4 middagstilbud!