Taco med sopp og guacamole

Taco kan varieres i det uendelige. Har du smakt taco med portobellosopp? Det er utrolig godt! Denne oppskriften fungerer også utmerket med sjampinjong eller aromasopp.

4 personer
Vegetar
Glutenfri (bruk glutenfrie lomper)
30 min

  

Ingredienser:

 

Sopp

  • 2 portobellosopp
  • 2 ss olje
  • 2 ss smør
  • 2 hvitløksfedd
  • 1 klype salt
  • 1 klype pepper
  • ½ pose tacopulver
  • 0.75 dl vann
  • Skall fra ½ lime
  • Saft fra ½ lime

Guacamole

  • 2 modne avokadoer
  • Saft fra 1 lime
  • ½ ts revet fersk ingefær
  • 1 klype salt

 Extra:

  • Tacolomper
  • 1 mango
  • 1 chili
  • Rømme
  • koriander/basilikum

 

Slik gjør du: 

 

  1. For å lage tacosoppen kan du skjære portobellosoppe i biter. Varm opp olje og smør i en stekepanne og stek soppen til den er myk, ca 7 minutter på medium/høy varme.
     
  2. Ha i presset hvitløk, salt og pepper. Stek i 1 minutt før du har i tacokrydder og vann. Stek på høy varme til vannet har kokt inn. Riv i limeskall og press i limesaft.
     
  3. Lag guacamolen ved å mose sammen avokado, limesaft, salt og revet fersk ingefær.
     
  4. Server tacoen med sopp, guacamole, tacolomper, mango i terninger, finhakket chili, rømme og koriander/basilikum.

 


21.10.2019 11.49.00