Taco med sopp og guacamole

    Taco kan lages i mange forskjellige varianter og smaker. Har du smakt taco med portebellosopp? Det er utrolig godt.

    Taco kan varieres i det uendelige. Har du smakt taco med portobellosopp? Det er utrolig godt! Denne oppskriften fungerer også utmerket med sjampinjong eller aromasopp.

    4 personer
    Vegetar
    Glutenfri (bruk glutenfrie lomper)
    30 min

    Ingredienser:

    Sopp

    • 2 portobellosopp
    • 2 ss olje
    • 2 ss smør
    • 2 hvitløksfedd
    • 1 klype salt
    • 1 klype pepper
    • ½ pose tacopulver
    • 0.75 dl vann
    • Skall fra ½ lime
    • Saft fra ½ lime

    Guacamole

    • 2 modne avokadoer
    • Saft fra 1 lime
    • ½ ts revet fersk ingefær
    • 1 klype salt

    Til servering:

    • Tacolomper
    • 1 mango
    • 1 chili
    • Rømme
    • Koriander/basilikum

    Slik gjør du: 

    1. For å lage tacosoppen kan du skjære portobellosoppe i biter. Varm olje og smør i en stekepanne og stek soppen til den er myk, ca 7 minutter på medium/høy varme.
       
    2. Ha i presset hvitløk, salt og pepper. Stek i 1 minutt før du har i tacokrydder og vann. Stek på høy varme til vannet har kokt inn. Riv i limeskall og press i limesaft.
       
    3. Lag guacamolen ved å mose sammen avokado, limesaft, salt og revet fersk ingefær.
       
    4. Server tacoen med sopp, guacamole, tacolomper, mango i terninger, finhakket chili, rømme og koriander/basilikum.