Ovnsstekte potetbåter med aioli

Tilbehør til grillmaten er noe av det viktigste med grillmaten.. Jeg elsker masse godt tilbehør og det er nesten sånn at selve kjøttet er sekundært. Her får du enkle men gode ovnsbakte potetbåter sammen med en skikkelig god aioli.

4 personer / Glutenfri / Vegetar / 40 min

INGREDIENSER:

  • 700 g potet, kokefaste
  • 1 ts løkpulver
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 gode klyper salt
  • 2 klyper Pepper

AIOLI:

  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • Saft fra ⅓ sitron
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 liten klype salt
  • 1.5 dl rapsolje (ikke kaldpresset)
  • 2 ss extra virgin olivenolje

FREMGANGSMÅTE:  

  1. forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  2. Kutt potetene i båter og ha dem i en bolle sammen med olje, presset hvitløk og løkpulver. Bland alt godt sammen.
  3. Fordel utover et stekebrett og strø over salt og pepper.
  4. Stek i ca 30 min.
  5. For å lage aioli kan du ha alle ingrediensene unntatt raps og extra virgin olje i et dl-mål.
  6. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen.
  7. Hell så i oljen, i en tynn stråle mens stavmikseren kjører.
  8. Når all oljen er i vil du ha en litt tykk aioli.
  9. Server potetbåtene med aioli