Ovnsstekte potetbåter med aioli

4 personer
Glutenfri
Vegetar
40 min

 

Ingredienser:

  • 700 g potet, kokefaste
  • 1 ts løkpulver
  • 3 ss olivenolje
  • 2 fedd hvitløk
  • 4 gode klyper salt
  • 2 klyper Pepper

Aioli:

  • 1 egg
  • 1 eggeplomme
  • 1 ts dijonsennep
  • Saft fra ⅓ sitron
  • 1 hvitløksfedd
  • 1 liten klype salt
  • 1.5 dl rapsolje (ikke kaldpresset)
  • 2 ss extra virgin olivenolje

 

Slik gjør du:  

  1. forvarm ovnen til 220 grader varmluft.
  2. Kutt potetene i båter og ha dem i en bolle sammen med olje, presset hvitløk og løkpulver. Bland alt godt sammen.
  3. Fordel utover et stekebrett og strø over salt og pepper.
  4. Stek i ca 30 min.
  5. For å lage aioli kan du ha alle ingrediensene unntatt raps og extra virgin olje i et dl-mål.
  6. Bruk en stavmikser til å blende alt sammen.
  7. Hell så i oljen, i en tynn stråle mens stavmikseren kjører.
  8. Når all oljen er i vil du ha en litt tykk aioli.
  9. Server potetbåtene med aioli


24.03.2021 08.59.39