Vafler med syrnet melk og nøttebrunt smør

Vafler med syrnet melk er utrolig godt, sånn virkelig skikkelig godt!! Syren fra melken passer veldig bra i vaffelrøre og gjør at de får en mild syrnet smak. Syrnet melk fra Røros meieriene kjøpte jeg hos Obs. Nøttebrunet smør tar alt enda et hakk opp, og hvis du vil lage vafler som imponerer så er dette oppskriften for deg.

16 vafler
Gluten
60 min

Ingredienser:

  • 200 g smør
  • 4 egg
  • 9 dl syrnet melk
  • 350 g hvetemel
  • 2 små ts kanel
  • 4 små ts kardemomme
  • 150 g sukker
  • 2 ts vaniljesukker
  • ½ ts salt

 

Slik gjør du: 

 

  1. Først kan du brune smøret. Det gjør du ved å smelte smøret på medium/høy varme helt til smøret begynner å få en brun farge. Pisk hele tiden, så smøret ikke brenner seg i bunn. Smøret vil først smelte, så skumme, så begynne å bli brunt. Med en gang smøret har fått en nøttebrun farge kan du helle det over i en annen skål så smøret ikke brenner seg. Avkjøl mens du gjøre resten.
  2. Pisk sammen egg og syrnet melk.
  3. Rør sammen hvetemel, sukker, vaniljesukker, kardemomme, kanel og salt. Pisk til du har en jevn og klumpfri røre.
  4. Pisk til slutt inn det nøttebrune smøret.
  5. La røren stå på kjøkkenbenken i 30-40 minutter før du steker vaflene.
  6. Server vaflene med et godt syltetøy, eller bare med smør.


17.02.2020 12.49.00