Outlet
  • Pakk inn mat for frys/kjøl, mikroovn og Sous Vide!
  • BxHxD: 10,5 x 37,5 x 20,5 cm
  • Medfølger: Posekutter og startsett med vakuumposer

Med vakuumpakker kan du forlenge matens holdbarhet og kaste mindre!

Hvorfor bør du vakuumpakke mat?
1. Forleng holdbarheten
Luftbårne (aerobe) bakterier trenger oksygen for å vokse, og de fleste mikroorganismer som forderver maten vår er aerobe. Når du vakuumpakker matvarene dine forhindrer du veksten av disse organismene, og holdbarheten kan bli forlenget så mye som 5 ganger. Muggsopp kan heller ikke vokse i en vakuumpakket matvare, så oster som f.eks. parmesan vil holde mye lenger. Matvarene holder også bedre på sin tekstur og sitt utseende, fordi mikroorganismene ikke kan vokse fritt i et vakuum.
Du kan vakuumpakke de fleste matvarer med godt resultat. Råvarer med et høyt væskeinnhold, vil for eksempel ikke tørke ut, og tørre matvarer som sukker vil ikke klumpe seg, fordi de ikke får absorbert ekstra fuktighet. I tillegg er et enkel å pakke råvarer i passe porsjoner, slik at skolemat og middag kan lages i en fei – perfekt for travle hverdager! Når maten holder lenger kan du kaste mindre, og det er bra for både lommeboka og miljøet.
Det er imidlertid viktig å huske på at vakuumpakking ikke hindrer vekst av bakterier som vokser uten oksygen (anaerobe), og at vakuumering ikke beskytter mot bakterier som stafylokokker og Listeria monocytogenes. Vakuumering er heller ikke et alternativ til oppbevaring i kjøleskap eller fryser, men snarere et smart substitutt.
2. Unngå frostskader
Hvis du legger en deilig, marmorert entrecôte ned i en vanlig frysepose og slenger den i fryseren vil fettet i kjøttet over tid harskne, selv ved -18°C. Harskt fett har ikke noe med bakterievekst å gjøre, og det er ikke helseskadelig, men det går utover smaken. For at fett skal bli harskt trenger det oksygen, så hvis du vakuumpakker kjøttet før du legger det i fryseren unngår du dette. Vakuumpakking beskytter også råvarene dine mot frostskader og uttørking, sørger for mer plassbesparende oppbevaring, og gjør det enkelt å fryse ned spiseklare porsjoner.
3. Bevar smaken
Har du noen gang tenkt over at ikke bare ferskvarer, men også tørrvarer er vakuumpakket når du kjøper dem i butikken? Grunnen til at f.eks. kaffebønner, te eller krydder er vakuumpakket er at smaken bevares bedre i et oksygenfattig miljø. En annen fordel er at matvaren du vakuumpakker verken vil ta opp – eller gi fra seg – smak og lukt til de andre varene du oppbevarer på samme sted.
Kan all mat vakuumpakkes?
Alle matvarer kan i utgangspunktet vakuumpakkes, men skjøre matvarer som kaker, frukt og bær kan fort bli most eller klemt flate når luften suges ut av vakuumposen. For å unngå dette kan du fryse ned f.eks. bringebær før du pakker dem, slik at de blir harde og beholder fasongen – en smart løsning hvis du allikevel skal fryse ned maten.
Hvis du bare ønsker å forlenge saftigheten i en kake eller pakke friske bær, bør du investere i en vakuumforsegler som har egne innstillinger for skånsom pakking av ømfintlige matvarer. En annen løsning er å kjøpe egne bokser eller beholdere du kan bruke sammen med vakuumpakkeren, hvor du kan suge ut luften uten å skade fasongen på matvarene.

Kan jeg bruke vakuumforsegleren til noe annet?
Marinering:
En vakuumforsegler er det perfekte verktøy når du skal marinere kjøtt eller fisk! Når du vakuumpakker råvarene åpnes nemlig porene i kjøttet slik at marinaden og smakene bli absorbert mye raskere. Det betyr at du kan redusere marineringstiden betraktelig – fra mange timer eller over natten til under en time.
Sous Vide:
En vakuumforsegler er et «must» om du skal tilberede mat Sous Vide. Denne tilberedningsmetoden har vært benyttet av profesjonelle kokker i mange år, og er nå i ferd med å bli godt kjent også for matinteresserte forbrukere. Sous Vide innebærer at man vakuumpakker en matvare — for eksempel et stykke kjøtt – før det tilberedes i et temperaturstyrt vannbad i mange timer. Med full kontroll over temperaturen, kan du være trygg på at kjøttet blir perfekt stekt – hver eneste gang. I tillegg beholder man saftighet, tekstur, vitaminer og mineraler på en helt annen måte enn ved tradisjonell matlaging – alt beholdes nemlig i posen.
Sous Vide-tilberedning fungerer også utmerket til grønnsaker, og når grønnsakene først er forseglet i posen slipper ingen av næringsstoffene ut i kokevannet. Tilbered gjerne ved lavere temperatur (80-88°C), så risikerer du ikke at grønnsakene blir overkokt.
Mer plass i tursekken:
Skal du på fjelltur, jakt eller festival, og trenger å holde bagasjen tørr? Legg sokker, ulltøy eller ammunisjon i en vakuumpose og trekk ut luften, så sparer du både plass og sørger for at innholdet tåler vann.

Generelt
Artikkelnummer5708642079457
Leverandørens artikkelnummer51407945
Forpakningsmål
Bruttovekt2.26 kg
Høyde10.8 cm
Lengde37.6 cm
Bredde20.8 cm
Logg inn for å se fraktalternativene til din adresse

OBH Nordica Chef vakuumpakker 7945

Art nr: 5708642079457
(2)
40000
Nettlager:
Ikke på lager
Produktet er ikke tilgjengelig for kjøp fra nettlager.
Butikklager: