Tina ukeshandler for å spare tid og penger

  Med to barn og full jobb er det viktig for Tina fra Lillestrøm å ikke bruke mer tid i butikken enn nødvendig. Hun har en fast dag i uken der planen er å fylle en vogn som skal dekke hverdagsbehov for en hel uke.  Målet er å småhandle mindre, slik at man kjenner på den gode følelsen av å ha uka på stell. Det er fantastisk å ha kjøkkenet fylt opp av alt man trenger til matpakker, middager, og raske og sunne mellommåltider mellom treninger og aktiviteter. Resultatet er mindre stress i hverdagen, og betydelige innsparinger i dagligvarehandelen.

  Vi møter Tina mens hun er på vei inn på Obs Lillestrøm. På mobilen har hun ukens handleliste som inneholder samtlige måltider og alt annet de trenger til husholdningen. Tina anslår at nesten halve listen består av produkter som kjøpes inn hver eneste uke.

  - Vi mennesker er jo vanedyr, og vår familie er intet unntak, sier Tina og fortsetter. Derfor tar jeg alltid utgangspunkt i forrige ukes liste når vi skal lage ny. Brødmat, pålegg, drikke og enkelte matvarer er faste travere. I tillegg blir jeg alltid inspirert av det store sortimentet til å overraske med noen nye innslag til middag og matpakker.

  Unngår kø i kassa

  På vei inn på Obs har Tina plukket med seg egen håndskanner og lagt bæreposer rett i handlevognen.

  - Selv om dette er en ganske omfattende handletur, blir den mye mer effektiv av at vi skanner underveis. I stedet for å gå til kassen går vi da ut via den selvbetjente løsningen hvor vi kun betaler med hjelp av medlemskortet eller medlemsappen. Veldig enkelt, bare husk bæreposer fra start, fordi varene kan til og med puttes rett i de underveis i handleturen. 

  - Jeg var litt skeptisk til ShopExpress først, men når man først har prøvd blir det tydelig hvor effektivt det faktisk er. En bonus er at man også, underveis i handelen, ser hvor mye man har brukt samt hvor mye man har spart på tilbud og rabatter.

  Jakter gode tilbud

  Obs er den kjeden i landet med flest tilbud og kampanjer. Siden barnefamilier er i kjernemålgruppen, er det mulig å finne mange familievennlige produkter på nedsatt pris om man sjekker kundeavisene som ligger tilgjengelig på nett, i medlemsappen og i varehusene.

  - Vi tar alltid en titt på ukens tilbud i appen, før vi setter opp ukens handleliste! Vi har blitt gode på å variere retter med kampanje-produkter som base. Kylling, kjøttdeig og laks er gjenganger og noe alle i familien liker. I tillegg sørger tilbudene for at sluttsummen på kassalappen blir lavere, noe som kommer godt med etter at veldig mye har blitt vesentlig dyrere i løpet av året. 

  - Denne uken skal vi prøve oss på fisketaco, og til søndag skal jeg lage høstens første fårikål. Jeg husker fra i fjor at jeg ikke hadde stor nok kjele, så det har jeg fått med meg fra kjøkkenavdelingen denne gangen.

  Under en halvtime etter at vi møtte Tina på vei inn på Obs Lillestrøm er hun ferdig i selvbetjeningskassen og triller vognen med ferdigpakkede poser rett ut til bilen. Storhandelen er over for denne gang, og går alt etter planen slipper Tina flere butikkbesøk denne uken.