Sitronkrem med marengstopper

En superlekker dessert med sitron og marengs. Lemon curd eller sitronkrem er frisk og syrlig, og de små marengstoppene er luftige og sprø. Det ser festfint ut, men er ganske enkelt å lage.

4-6 pers
60 min + avkjøling
Glutenfri

 

Ingredienser sitronkrem:

  • 1 gelatinplate
  • 1.5 dl sitronsaft (ca 3 sitroner)
  • Finrevet skall fra 1 sitron
  • 125 g sukker
  • 1 eggeplomme
  • 2 egg
  • 100 g kaldt smør i terninger

Ingredienser marengstopper:

  • 2 eggehviter
  • 150 g sukker

 

Slik gjør du: 

 Sitronkrem:

  1. Lag sitronkremen ved å først bløtlegge gelatinplaten i en skål med ca 5 dl kaldt vann. La den ligge der mens du gjør resten.
  2. I en kjele kan du ha presset sitronsaft, skall fra 1 sitron, sukker, eggeplomme og egg. Visp alt godt sammen og sett kjelen på platen. Varm opp på medium varme og visp hele tiden. Sitronkremen skal bli varm (rundt 83 grader), da vil den starte å tykne. Kremen skal ikke koke! Da får du eggerøre.
  3. Når du merker at kremen tykner kan du sile den over i en bolle.
  4. Skvis vannet ut av gelatinplaten og rlr den inn i den varme kremen.
  5. Visp inn kaldt smør i terninger og hell så kremen over i dessertglass/skåler.
  6. La kremen avkjøles til romtemperatur før du setter den i kjøleskapet i minst 3 timer. 

Marengstopper:

  1. Lag marengstopper ved å piske eggehvitene med en ballongvisp (bruk en kjøkkenmaskin!) til de skummer. Ha i sukker, litt av gangen mens maskinen går på høy hastighet.
  2. Når all sukkeret er i kan du la maskinen vispe i 5-6 minutter til du har en stiv og blank marengs. Det er vanskelig å få til dette med elektrisk håndvisp.
  3. Ha marengsen over i en sprøytepose og sprøyt små og mellomstore topper på et bakepapir.
  4. Stek på 120 grader over/undervarme i 45 min.
  5. Pynt sitronkremen med marengstopper og gjerne litt sitronmelisse.


24.03.2021 08.53.04