Enchiladas med kylling og mangosalsa

Enchiladas er helgens høydepunkt. Jeg har laget denne oppskriften basert på ovnsstekte grønnsaker og kylling. Servert med en enkel mangosalsa, og selvfølgelig rømme. Jeg bruker chipotle paste fra santa maria til å marinere kyllingen.

4 personer
45-60 min
Gluten

 

Ingredienser:

  • 1 stort kyllingbryst (jeg bruker et med skinn)
  • 3 ts chipotle paste
  • 3 paprika, gjerne forskellige farger
  • 2 løk
  • 4 hvitløksfedd
  • 1 boks mais
  • 6 ss olivenolje
  • 2 klyper salt
  • 1 klype pepper
  • 1 stor neve revet mozzarella til fyllet
  • 1 stor neve revet mozzarella til topping
  • 1 mango
  • 1 lime
  • 2 ss hakket koriander
  • 5-6 medium tortillalefser
  • Rømme

 

Slik gjør du: 

 

  1. Skjær kyllingen i strimler og legg den på et stekebrett. Gni kyllingen inn med chipotle paste.
  2. På samme brett kan du legge paprika, delt i to. Løk, delt i fire, mais og hvitløk (behold skallet på).
  3. Gni olje, salt og pepper på grønnsakene før du setter stekebrettet i ovnen på 200 grader i 15 min.
  4. Ta brettet ut, og fjern kyllingen. Skru ovnen over på grillfunksjon og sett grønnsakene tilbake i ovnen. Grønnsakene skal bli litt brent i kantene (paprikaskinnet vil bli noe brent), da er de klare for å tas ut.
  5. Hakk alle grønnsakene (fjern skallet på hvitløken) og bland med ost. Del kyllingen opp i mindre biter.
  6. Fyll 5-6 tortilla-lefser med grønnsaksfyllet og kyllingen og rull dem sammen. Legg en og en ved siden av hverandre i en form og dryss over med ost.
  7. Stek på 200 grader varmluft til osten smelter.
  8. For å lage mangosalsa kan du røre sammen mangoterninger, limesaft og hakket koriander.
  9. Server enchiladas med mangosalsa og rømme.


04.01.2021 09.49.00