Enchiladas med kylling og mangosalsa

    Enchiladas er helgens høydepunkt for mange. Denne oppskriften er basert på ovnsstekte grønnsaker og kylling og servert med en enkel mangosalsa.

    Enchiladas er helgens høydepunkt for mange. Denne oppskriften er basert på ovnsstekte grønnsaker og kylling som er marinert i chipotle paste fra Santa Maria. Server med en enkel mangosalsa og rømme.

    4 personer
    45-60 min
    Gluten

     

    Ingredienser:

    • 1 stort kyllingbryst (gjerne med skinn)
    • 3 ts chipotle paste
    • 3 paprika, gjerne i forskjellige farger
    • 2 løk
    • 4 hvitløksfedd
    • 1 boks mais
    • 6 ss olivenolje
    • 2 klyper salt
    • 1 klype pepper
    • 1 stor neve revet mozzarella til fyllet
    • 1 stor neve revet mozzarella til topping
    • 1 mango
    • 1 lime
    • 2 ss hakket koriander
    • 5-6 medium tortillalefser
    • Rømme

    Slik gjør du: 

    1. Skjær kyllingen i strimler og legg den på et stekebrett. Gni kyllingen inn med chipotle paste.
    2. På samme brett kan du legge paprika delt i to, løk delt i fire, mais og hvitløk med skallet på.
    3. Gni olje, salt og pepper på grønnsakene før du setter stekebrettet i ovnen på 200 grader i 15 minutter.
    4. Ta brettet ut og legg kyllingen over på en tallerken. Skru ovnen over på grillfunksjon og sett grønnsakene tilbake i ovnen. Grønnsakene skal bli litt brent i kantene (paprikaskinnet vil bli noe brent), da er de klare for å tas ut.
    5. Hakk alle grønnsakene (fjern skallet på hvitløken) og bland dem med ost. Del kyllingen opp i mindre biter.
    6. Fyll 5-6 tortillalefser med grønnsaksfyllet og kyllingen og rull dem sammen. Legg én og én ved siden av hverandre i en form og dryss over ost.
    7. Stek på 200 grader varmluft til osten smelter.
    8. For å lage mangosalsa kan du røre sammen mangoterninger, limesaft og hakket koriander.
    9. Server enchiladas med mangosalsa og rømme.