Pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter

Hva med å prøve en ny vri på årets pinnekjøtt? Her er oppskrift og fremgangsmåte for pinnekjøtt med en liten twist av urter og hvitvin fra Ida Gran-Jansen:

24-36 timer / Glutenfri / 4 personer

INGREDIENSER:

KJØTT:

  • 2 kg urøkt pinnekjøtt
  • Mandelpoteter
  • 50/50 hvitvin/vann
  • 4 kvaster rosmarin
  • 4 kvaster timian
  • 1 hel hvitløk

ROTMOS:

  • 650 g kålrabi
  • 2 gulrøtter
  • 2 ss smør
  • 0.5 dl kremfløte
  • Salt

FREMGANGSMÅTE:

PINNEKJØTT:

  1. Legg pinnekjøttet i en stor gryte og fyll med kaldt/lunkent vann 24-36 timer før du skal trekke det. Jeg vannet det ut i 36 timer. Du trenger ikke bytte vann underveis. La gryte stå i romtemperatur.
  2. Hell av vannet og fordel mandelpoteter på bunnen av en stor gryte.
  3. Fyll opp med en blanding av 50/50 hvitvin og vann så væsken akkurat dekker potetene.
  4. Kutt en hel hvitløk i to og legg i sammen med urtene.
  5. Legg så i pinnekjøttet og ha på lokk. Sett gryten på platen og kok opp. Skru så ned temperaturen og la pinnekjøttet trekke (ca. 80-95 grader) i ca. 3 timer eller til kjøttet løsner fra bena.

ROTMOS:

  1. Skrell og kutt kålrabi og gulrøtter i terninger. Kok dem møre.
  2. Hell av vannet og ha i smør og kremfløte. Bruk en stavmikser til å lage en mos av grønnsakene. Smak til med salt. Du kan også ha i litt av kraften fra pinnekjøttet i rotmosen for ekstra smak.


21.09.2021 09.23.24