Pinnekjøttrester med potetmos og créme frâiche

Sitter du igjen med pinnekjøttrester og ikke helt vet hva du skal gjøre med dem? Da kan du lage en helt annen rett enn du er vant til å bruke pinnekjøtt til. Jeg har laget en veldig god potetmos, og sammen med den har jeg pinnekjøtt som er stekt med grønnkål og creme fraiche. Og vil du ha oppskrift på pinnekjøtt med en litt ny vri? Se oppskrift på pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter.

3 personer / Glutenfri / 40 min

INGREDIENSER:

Pinnekjøtt:

  • 1 ss smør
  • 1 ss olje
  • 1 sjalottløk
  • 2 never grønnkål
  • 1 hvitløksfedd
  • 300 g pinnekjøttrester (utbenet)
  • 1 boks creme fraiche
  • Litt pepper
  • 1 potte med kruspersille

Potetmos:

  • 750 g mandelpoteter
  • 100 g smør
  • 1.5 dl kremfløte
  • 3 klyper salt

FREMGANGSMÅTE:

  1. Skrell mandelpotetene og kok dem møre. Hell av vannet og ha i smør. La smøret smelte inn i potetene og mos potetene.
  2. Hell i kremfløte og salt og rør alt sammen.
  3. Fjern de tykke stilkene fra grønnkålen og kutt grønnkålbladene i biter.
  4. Varm opp olje og smør i en panne på medium/høy varme. Ha grønnkålen i og stek i ca 5 minutter før du skrur temperaturen til medium og har i hakket sjalottløk, presset hvitløksfedd og pinnekjøttet.
  5. Stek i et par minutter før du heller i creme fraiche og litt pepper. Småkok i 1 minutt.
  6. Til slutt kan du røre inn hakket kruspersille.
  7. Sever potetmosen sammen med pinnekjøttgryten.

Pinnekjøtt.jpg


24.11.2021 12.18.53