Pinnekjøttrester med potetmos og créme frâiche

    Sitter du igjen med pinnekjøttrester og ikke helt vet hva du skal gjøre med dem? Da kan du lage en helt annen rett enn du er vant til å bruke pinnekjøtt til.

    Sitter du igjen med pinnekjøttrester og ikke helt vet hva du skal gjøre med dem? Da kan du lage en helt annen rett enn du er vant til å bruke pinnekjøtt til. Stek pinnekjøttet med grønnkål og creme fraiche og server det med en veldig god potetmos. Og vil du ha oppskrift på pinnekjøtt med en litt ny vri? Se oppskrift på pinnekjøtt trukket på hvitvin og urter.

    3 personer / Glutenfri / 40 min

    INGREDIENSER:

    Pinnekjøtt:

    • 1 ss smør
    • 1 ss olje
    • 1 sjalottløk
    • 2 never grønnkål
    • 1 hvitløksfedd
    • 300 g pinnekjøttrester (utbenet)
    • 1 boks creme fraiche
    • Litt pepper
    • 1 potte med kruspersille

    Potetmos:

    • 750 g mandelpoteter
    • 100 g smør
    • 1.5 dl kremfløte
    • 3 klyper salt

    FREMGANGSMÅTE:

    1. Skrell mandelpotetene og kok dem møre. Hell av vannet og ha i smør. La smøret smelte inn i potetene og mos potetene.
    2. Hell i kremfløte og salt og rør alt sammen.
    3. Fjern de tykke stilkene på grønnkålen og kutt grønnkålbladene i biter.
    4. Varm olje og smør i en panne på middels/høy varme. Ha grønnkålen i og stek i ca 5 minutter før du skrur temperaturen til middels og har i hakket sjalottløk, presset hvitløksfedd og pinnekjøttet.
    5. Stek i et par minutter før du heller på creme fraiche og litt pepper. Småkok i 1 minutt.
    6. Til slutt kan du røre inn hakket kruspersille.
    7. Sever potetmosen sammen med pinnekjøttgryten.

    Pinnekjøtt.jpg