6 tips til en gøy 17. mai

Is, brus, hurrarop og korpsmusikk. Det er lite som slår den gode 17. mai-stemningen. I år går festen av stabelen i de tusen hjem, med kun de aller nærmeste som gjester. Det blir nok litt annerledes, men feststemning skal vi få til! Alt du trenger er litt fantasi, godt humør og kanskje noen artige leker og spill.

 

1. Pynt til fest

Det er ikke så mye som skal til for å gjøre stua og hagen om til festlokale! Pynt med flagg, ballonger og legg frem slangeblåser for å virkelig få lyden av 17. mai.

artikkel_6tips_2.jpg

 

2. Lag en god start

Noen av tradisjonene trenger man ikke gjøre så mye om på. 17. mai-frokosten smaker heldigvis like godt hjemme, og med flagg og blomster på bordet setter dere stemningen fra start. 

Hva med å prøve Ida Gran-Jansens deilige oppskrift på ciabatta med eggerøre, pesto og prosciutto?

 

3. Lekne tradisjoner

Mange tradisjonelle 17. mai-leker egner seg godt i hagen. Her er noen av våre favoritter!

 

Sekkeløp

Hver deltager går oppi en strie- eller søppelsekk, holder den ved hoften og hopper så fort de kan fra start til mål. Det kan være lurt å gjennomføre denne leken på mykt underlag (som for eksempel en gressplen), i tilfelle konkurranseinstinktet blir litt for stort – og balansen litt for dårlig.

Potetløp

Hver deltager får utdelt en skje og en potet. Førstemann i mål (som ikke har mistet poteten) vinner. Om man vil gjøre det hele litt mer utfordrende, kan potetene byttes ut med egg.

Svampkast

Skjær et hull i en stor plate. En person stiller seg mer eller mindre villig opp bak platen med hodet i hullet. Det er om å gjøre for de andre deltagerne å treffe den stakkars utvalgte i ansiktet med en våt svamp.

 

4. Morsomme utespill

Selv om det kanskje ikke blir like mye gåing på 17. mai i år, er det flott å få inn litt aktivitet. Kubb, krokett, ringspill og fotball er morsomt for både store og små. Kanskje vinneren kan få en liten premie eller en pokal?

 

 

Her får du enda flere tips til morsomme spill og leker for familien:

 

5. En strøm av feiringer

Mange steder i landet blir det også lagt opp til digitale feiringer med for eksempel konserter, flaggheising, taler og forestillinger. På den måten kan du få den tradisjonelle feiringen rett inn i stua! Ta gjerne en sjekk i ditt område for å se hva som skjer.

 

6. Is i magen

Ta dere tid til å kose dere. Man trenger ikke legge opp til en fullpakket dag med masse aktiviteter. Det er lov å bare sitte i hagen og spise is også! 

Selv om 17. mai i år blir annerledes, er vi sikre på at dere klarer å skape gode minner sammen. Og hvem vet? Kanskje akkurat årets 17. mai blir husket ekstra godt av de små – nettopp fordi den blir litt annerledes.


23.04.2020 10.59.00