Ciabatta med eggerøre, pesto og prosciutto

17.mai frokosten er populær, og det er sikkert mange som lurer på hva dere lage. Hvis jeg skal anbefale deg noe skikkelig godt som de aller fleste liker så er det denne oppskriften. Lag hjemmelaget pesto, ha det i en skål. Lag eggeøre (den aller beste) og ha i en skål, stek ciabatta og prosciutto. Sett alt frem så kan folk selv dandere som de selv ønsker. Jeg har laget en stor porsjon pesto og eggerøre så denne oppskriften er til 8 personer.

Hjemmelaget pesto:

  • 2 stk Hvitløk
  • 2 planter Basilikum
  • 4 ss Sitronsaft
  • 80 g Revet parmesan
  • 1 dl Extra virgin olivenolje
  • 2 never Pinjekjerner
  • 2 klyper Salt

Eggerøre:

  • 12 stk Egg
  • 100 g Smør
  • 4 klyper Salt

Tilbehør:

  • Ciabatta
  • 12 skiver Prosciutto
  • 4 stk Avokado
  • 1 pose Ruccola

Det første du kan gjøre er å lage pestoen. Jeg bruker en liten blender til dette, men du kan også bruke en stavmikser. Ha alle ingrediensene i en liten blender eller en høy kolbe og blend alt sammen enten med stavmikseren eller den lille mikseren. Når du har fått en jevn pesto er den ferdig, det går veldig fort.
Stek pinjekjernene i en tørr panne til de er gyldne.

For å lage eggerøren så er trikset å ikke bruke for høy varme. Det er en feil veldig mange gjør. Kakk eggene i en stekepanne og ha i smørterningene. Sett pannen på medium varme og bruk en slikkepott eller visp til å vispe sammen eggene. Det vil ta litt lengre tid for eggene å stivne siden varmen ikke er så høy, men eggerøren vil bli så mye bedre. Når eggene begynner å stivne så kan du trekke platen av varmen. Du laget den etter den konsistensen du selv liker, jeg liker at eggene ikke stivner helt, men at jeg får en kremete røre. Dryss med litt salt.

Stek prosciutto i en panne med litt olje og stek ciabatta i ovnen. Smør et godt lag med pesto på hver ciabatta, legg på eggerøre, stekt prosciutto, avokado, ruccola og litt mer pesto.

 


26.03.2019 14.49.38