Trenger barna ny festdrakt?

Er det ikke helt utrolig hvor fort barna vokser ut av klærne sine? Heldigvis er det et godt tegn, og akkurat det de skal gjøre! Men det betyr også at det må fylles på i klesskapet innimellom.

Festklærne våre er gjerne forbeholdt store dager og feiringer, og brukes dermed ikke så altfor ofte. Derfor kan være lurt å ta en titt på antrekket i god tid før den store dagen, og undersøke om det fortsatt passer. Du vil jo ikke stå der om kvelden 16. mai med en barnekjole som er to hakk for liten eller en dressbukse som er altfor kort.

Gjør unna handlerunden nå, så er alt klappet og klart til den store dagen:

1. Festdrakt til  jenter

For 6-7-åringer er kanskje 17. mai aller, aller morsomst! Det er gøy å ha en festdrakt som ligner en bunad også. Og fordelene med festdrakt fremfor bunad til barn er mange. Det faktum at de vokser fort, og pris er åpenbare, men med festdrakt trenger du heller ikke være så redd for isflekker, ketsjup, knall og fall i sekkeløp. Våre festdrakter til jenter fås i størrelser fra 2 til 12 år – og kommer i rød og blå.

2. Festdrakt til store jenter

Dersom man investerer i en bunad, gjøres dette ofte i forbindelse med konfirmasjon når barna er mer eller mindre utvokst. Frem til da er festdrakta et superfint og rimelig alternativ. Disse fås i størrelser fra 10-16 år.

3. Varmende cape

Vårlufta kan være skarp, og en cape er det perfekte ytterplagget til festdrakten. Har du en cape som matcher festdrakta, blir det også lettere å bruke den til festlige anledninger året rundt. Det er liksom ikke samme høytidsfølelsen over en boblejakke.

4. Babybunad

En kjempesøt, bunadsinspirert festdrakt for den lille pjokken som kanskje feirer sin aller første 17. mai. Tidlig krøkes! Fås i størrelse 62–86.

5. Festpynta smågutter

Så var det guttas tur! Også her fins det fine festdrakter fra babystørrelse og opp til 4-5 år. Før du vet ordet av det har du en stolt og stram kar i familien!

6. Prikken over finstasen

Den tradisjonelle østerdalslua lever heldigvis i beste velgående på tusenvis av små guttehoder, og særlig får den lufta seg på 17. mai. Fint tilbehør til den bunadslignende guttedrakta.

7. Godt skodd

Det går fint med nøytrale, svarte sko til barnas festdrakter, men med bunadsko blir antrekket skikkelig gjennomført. Skoene er gode å gå (og løpe!) i – og det er viktig, for på 17.mai er det jo gjerne full fres hele dagen! Vi har bunadsko både for gutter og jenter.

Tips! Slik unngår du gnagsår på 17. mai

8. Dresse seg opp

For litt større gutter er det kanskje stas med en ordentlig voksendress? Vi har dresser så det holder til 17.mai! Blå, grå eller svart – alle dressene står usedvanlig godt til det norske flagget.

 9. Kjolefin

En fin kjole funker like fint som festdrakt, og hvorfor ikke gjøre det enkelt med en yndig sommerkjole? Den kan også brukes til sommerens alle anledninger, og er et svært rimelig alternativ. Fås i størrelse 2 til 8 år. 

10.Viktige detaljer

Å ha en veske eller noe å putte eiendeler i er helt nødvendig på den store dagen. Hvor ellers skal alle iskrempengene ligge? Vi har flere vesker i farger som passer fint til festdraktene.