Trenger barna ny festdrakt?

Det er utrolig fort gjort å vokse ut av klærne sine, og når du er liten er det jo nettopp det du skal gjøre! (Ikke så gøy når vi voksne gjør det, men det er en annen sak...).

Det betyr imidlertid at det må fylles på i klesskapet innimellom.

Festklærne bruker vi jo ikke så altfor ofte, så det kan være greit å ta en titt i god tid før den store dagen. Du vil jo ikke stå der om kvelden 16. mai med en barnekjole som er to hakk for liten eller dressbukse som er altfor kort.

Gjør unna handlerunden nå, så er alt klappet og klart til den store dagen:

1. Festdrakt til  jenter

For 6-7-åringer er kanskje 17. mai aller, aller morsomst! Det er gøy å ha en festdrakt som ligner på bunad også. Dessuten trenger du ikke være så redd for isflekker og knall og fall i sekkeløp som med en ekte bunad ... Fås i størrelser fra 2 til 12 år – og kommer også i en fin blåfarge.

2. Festdrakt til store jenter

Mens den ekte bunaden gjerne kommer på konfirmasjonen for jentene, er dette et superfint alternativ frem til da. Og siden bunader koster veldig mye, er dette uansett et flott og rimelig alternativ. Fås i størrelser fra 10-16 år.

3. Varmende cape

Vårlufta kan være skarp, og en cape er det perfekte ytterplagget til festdrakten. Har du en matchende cape, blir det også lettere å bruke festdrakten til festlige anledninger året rundt. Det blir liksom ikke samme høytidsfølelsen over en boblejakke.

4. Babybunad

En kjempesøt, bunadsinspirert festdrakt for den lille pjokken som kanskje feirer sin aller første 17. mai. Tidlig krøkes! Fås i størrelse 62–86.

5. Festpynta smågutter

Så var det guttas tur! Også her fins det fine festdrakter fra babystørrelse og opp til 4-5 år. Før du vet ordet av det har du en stolt og stram kar i familien!

6. Prikken over finstasen

Den tradisjonelle østerdalslua lever heldigvis i beste velgående på tusenvis av små guttehoder, og særlig får den lufta seg på 17. mai. Fint tilbehør til den bunadslignende guttedrakta.

7. Godt skodd

Det går fint med nøytrale, svarte sko til barnas festdrakter, men med bunadsko blir antrekket skikkelig gjennomført. Skoene er gode å gå (og løpe!) i – og det er viktig, for 17.mai er det jo gjerne full fres hele dagen! Vi har bunadsko både for gutter og jenter.

Tips! Slik unngår du gnagsår på 17. mai

8. Dresse seg opp

For litt større gutter er det kanskje stas med en ordentlig voksendress? Vi har dresser så det holder til 17.mai – og vel så det! Blå, grå eller svart, alle dressene står usedvanlig godt til det norske flagget.

 9. Kjolefin

En fin kjole funker like fint som festdrakt, og hvorfor ikke gjøre det enkelt med en yndig sommerkjole? Velg mellom blå eller rød, uansett er det flott 17.mai-antrekk til en veldig billig penge. Og den kan jo brukes til andre fine anledninger hele sommeren også. Fås i størrelse 2 til 8 år. 

10.Viktige detaljer

Veldig greit med en veske å ha iskrempengene og annet i. Finnes i to farger som passer fint til festdraktene.


23.02.2018 11.59.00