Disse bursdagsgavene slår aldri feil

Det blir mange bursdager i løpet av et år, enten barna dine går i barnehagen eller på skolen. Ikke er det alltid så lett å vite hva man skal kjøpe heller. Særlig ikke om du ikke kjenner så godt til bursdagsbarnet og hva han eller hun liker. Og har du ei jente selv, så vet du veldig godt hva jenter på fire år liker å leke med, men ikke hva gutter på fire år digger.

Tidløst og trygt

Da er tidløse gaver lurt. I så måte er Lego en sikker vinner.

– Lego er lekt med i to-tre generasjoner nå, men det hindrer ikke populariteten. Enten det er til barn under skolealder eller over skolealder. Vi ser at når det kommer til barn som går på skolen er de største Lego-settene sammen med litt tøffere uteaktivitetsleker veldig populært, sier Christian Tyskø kategorisjef i Obs.

 

Kreative bursdagsgaver

Han forteller også at kreative leker er trygt å velge i bursdagsgaver.

– I tillegg til Lego, er kreative produkter, som tegnesaker, malesett, perlesett og hobbysett stort sett vinnere året rundt. Dette er kjønnsnøytralt og tidløst. Produkter som stimulerer barna enten fysisk eller intellektuelt er etter min mening det beste å gi i gave, sier han.

 

Velger du å gi Lego-gaver, så er det lurt å tenke på alderen til den som får det. Ofte klarer barna å leke med Lego som er beregnet for litt eldre enn de selv er.

100 kroner er nok

Selv om Lego er kjønnsnøytralt, er det de senere årene kommet spesiell Lego for jenter også, som Lego Friends. Det fine med både Lego og tegne- og malesaker, er prisen. For du bør ikke gi for mye.

– Til venner er det stort sett gaver rundt 100-lappen som gjelder, og det er mye av det i vårt lekesortiment, forteller Tyskø.

Lag deg en gavekasse

Et godt tips er å lage deg en gavekasse med ulike tidløse gaver til cirka 100 kroner både til gutter og jenter. Om bursdagsbarnet ikke har noen spesielle ønsker, så har du noen trygge og gode gaver som alle blir glad for. Og så slipper det å bli stress hver gang barna skal i bursdag, særlig når invitasjonen kanskje ikke dukker opp før i siste liten.

 

Trygge og tidløse gavetips

  • Lego

  • Tegnesaker

  • Malesaker

  • Hobbysett

  • Perlesett

  • Strandleker

  • Uteaktivitetsleker


29.09.2016 08.55.05