Disse bursdagskakene kan alle klare å lage

Har du kastet lange, misunnelige blikk etter de som klarer å lage de flotteste, morsomste og beste kakene i sine barns bursdager? Fotballbaner, kaker med svømmebasseng og båter, sjokoladetog eller kaker med en eller annen tegneseriefigur på? Her kommer hjelpen slik at også du kan imponere med fineste og kuleste kakene.

– Riktig utstyr er veldig viktig om du skal bake for eksempel marsipankaker slik jeg ofte gjør. Jobben blir mye lettere dersom du har en skikkelig kjevle som ikke setter seg fast, sier kakeblogger Kaja By Gundersen, som driver bloggen bykajagun.

Les oppskriften nøye

En ting alle som driver med kakebaking ikke kan få sagt mange nok ganger, er at vi må lese oppskriften nøye. Ja, ja, tenker du kanskje, er det ikke bare å ta sånn cirka da?

– Mitt råd er at du leser nøye gjennom hele oppskriften og framgangsmåten, før du starter. Da er sannsynligheten for å lykkes mye større. Sett av god tid, så du ikke stresser, for det er gjerne da feilene skjer, sier Kaja.

 

 

Tips til gode bursdagskaker 

Google eller YouTube har mange blogger, videoer og nettsider som gir deg veiledning til det du vil lage.

– Noen ganger kan en oppskrift virke veldig rotete og ufullstendig hvis du ikke er vant til å bake. Finn en veiledning og oppskrift du forstår. Det er ikke så mange kaker som er vanskelige, du må bare lese godt og være nøye når du baker. Når det gjelder teknikk og utforming, så er det bare øvelse som gjelder. 

 

Baking er lidenskap

Selv har Kaja alltid elsket å bake, og for henne er det ikke bare en hobby.

– Det er en lidenskap. Det gir meg ro, og det utfordrer meg og gir meg nye ideer. Jeg liker at jeg oppdager nye ting hele tiden, så jeg blir aldri lei, forteller 30-åringen som til vanlig jobber på en omsorgsbolig og i en butikk.

Kakene hun lager er enten til sine to barn, tantebarn eller på bestilling. Hun har laget alt fra Karsten og Petra-kaker til Ole Brumm- og Kaptein Sabeltann-kaker. Dette er noen av dem:

Uglekake

Denne ser kanskje vanskelig ut, men er faktisk ganske enkel. Men beregn mye tid på pyntingen. På Kajas blogg finner du en steg-for-steg bildeforklaring til hvordan du gjør det. http://www.bykajagun.com/uglekake-2/

 

Frostkake

Olaf-kake er den enkleste varianten av Frost-kakene. Den er enklere for deg som ikke har så mye utstyr og ikke er så erfaren med modellering. En fin kake å starte pynte-karrieren med. http://www.bykajagun.com/frost-kake/

 

Søskenkake med Hello Kitty og fotball

Søsken som skal feire sammen, tvillinger eller bare to stykker som vil ha forskjellig kake? Her er løsningen, halvparten av hver.
http://www.bykajagun.com/soskenkake-hellokittyfotball/


05.10.2016 07.54.15