Hvilken spillkonsoll passer best?

Et oppslukende og morsomt videospill kan by på timevis med underholdning for både barn og voksne. Å introdusere barna for gleden av å spille videospill er derfor en god idé.

Men det fins jo så mye å velge i! Derfor har vi skaffet eksperthjelp. Jon Cato Lorentzen er spilljournalist, LOLbua-programleder og sjef i det norske spillstudioet Krillbite, og han guider oss i jungelen av spillkonsoller.

 

Dette må du tenke på 

Når du skal velge spillkonsoll til barna, handler det ofte like mye om hva vennene til barna spiller, som funksjonaliteten til konsollen.

– For barn er det viktig å spille på samme konsoll som venner, slik at de kan dele erfaringer, byttelåne spill og generelt skape en kultur rundt spillingen, sier Lorentzen. 

I tillegg handler det selvfølgelig også om funksjonalitet.

– Hvem skal spille på den, hvor mye skal det spilles og hvordan skal den brukes, er alle relevante spørsmål, forklarer eksperten.

📱LES OGSÅ: Kreative barn med mobiltelefon 📱


UT PÅ TUR: Greit nok å ta med kortstokk på tur, men ikke noe i veien for å ta med Nintendoen heller! 

Om det ikke er noen sterk trend blant barna i vennegjengen, er det ifølge Lorentzen de små detaljene som kan avgjøre hvilken du velger.

– Det er ikke så store forskjeller mellom konsollene lenger. En stasjonær konsoll kan kjøre litt mer teknisk imponerende spill, mens de håndholdte har ofte spill som passer bedre til barn, forteller Lorentzen.

Hva får du med de ulike spillkonsollene?

Det viktigste å spørre barna før valget tas, er rett og slett hva de selv har lyst på. De har nemlig en mening om dette allerede fra 6-7-års alderen.

– Barna kan være kresne på hva de foretrekker, og har tidlig klare meninger. Skal de for eksempel spille Fortnite, må de ha en Playstation 4. Er de opptatt av å spille sammen, er kanskje Switch, som kommer med to kontroller, et veldig godt valg. Dette har de ofte god peiling på selv, så legg mye verdi i deres meninger, forklarer Lorentzen.


NINTENDO DS: De håndholdte spillene er praktisk å ta med seg. Fint tidsfordriv på bilturen, for eksempel. 

 

Er du likevel usikker på hvilken du skal gå for, forklarer Lorentzen fordelene med de ulike spillkonsollene du får kjøpt hos Obs her:

 

🎮 New Nintendo 2DS

– En robust, håndholdt konsoll med et digert spillbibliotek, som inkluderer flere gode klassikere. Spillene du kan velge imellom er også svært barnevennlige. Denne konsollen er derfor veldig fin for de minste, forklarer Lorentzen.

 

🎮 Nintendo Switch

– En unik hybridkonsoll som gir deg tre ulike spillemåter; håndholdt, flerspiller på en portabel skjerm, eller stasjonært på en TV. Med denne kan du spille når og hvor du vil. Spillene du får kjøpt til konsollen er i tillegg meget varierte og barnevennlige, sier Lorentzen.

 

🎮 Playstation 4 – verdens mest solgte for en grunn

– Dette er den markedsledende spillkonsollen akkurat nå. Den har et bredt utvalg spill for både voksne og litt eldre barn, og kan kjøre teknisk krevende spill med imponerende grafikk. Spillene du kan kjøpe til denne er meget varierte, og her finner du noe til en hver smak, forteller Lorentzen.

 

🎮 Retro med Nintendo SNES

– Dette er en nostalgitripp for de som vokste opp med SNES. La spillene ta deg tilbake til barndommen, og lær barna hva som pleide å være videospill. Dette er nok mest morsomt for de voksne, avslutter Lorentzen.


16.03.2020 15.29.00