10 ting som sørger for en skremmende bra Halloween-fest

På den skumleste dagen i året er det mye som skal planlegges. Det skal ordnes med skremmende kostymer, det skal lages mat, det skal pyntes og det skal helst inneholde godteri. For å gi deg en bedre oversikt over hva som skal gjøres, har vi laget en liste med 10 ting som garantert gjør Halloween-festen skrekkelig morsom.
 
I år blir Halloween litt annerledes, og her er våre beste tips til hvordan du gjennomfører feiringen på en måte som ivaretar smittevernet. Tenk kreativt og alternativt og reduser antall kontakter. Om du har hage eller annet uteområde er dette en perfekt setting for en skummel og smittefri feiring. Her er rådene fra FHI dersom dere velger å gå knask eller knep-runde:
  • Både de som ringer på og de som åpner døren må være friske.
  • Gå i små grupper og med de man er sammen med til vanlig.
  • Hold avstand til andre grupper dersom det oppstår kø utenfor enkelte hus.
  • Den som åpner døren, er den som deler ut godteri. Husk rene hender, eller bruk skje/pølseklype.
  • Vent med å spise godteriet til runden er ferdig og man har fått vasket/spritet hendene.
  • Ikke del godteri.
  • Ha gjerne en voksen med på runden: de kan sikre både smittevern og trafikksikkerhet i mørket.

1. Skumle kostymer

En skikkelig Halloween-feiring bør ha kostymer. De trenger ikke alltid være skumle og de trenger heller ikke være dyre. Klipp to hull i et laken, og du har et supert kostyme. Halloween skal være for alle, og det viktigste er at barna har det morsomt.

LAKENSKREKK: Vart du skræmt no? Barna trenger ikke dyre kostymer for å ha det gøy.

2. Hjemsøkte invitasjoner

Lager du egne invitasjoner til festen, så gjør du det hele litt mer spesielt. Husk å få med adressen hvor festen skal være, tidspunkt for oppmøte og andre formaliteter. Legg også gjerne til at det bare er de som tør å våge seg inn i det hjemsøkte huset som får komme.

3. Skummel Halloween-mat

På Halloween skal ikke bare kostymene være skumle, også maten skal være litt ekstra skummel. 
 

4. Mystisk drikke

Et annet morsomt påfunn som barna garantert vil like, er å lage en mystisk drikk med en litt skummel farge. Finn gjerne på falske ingredienser. Dette kan være alt fra hjernemasse til vampyrblod.

GRØNN GUGGE: Litt odde farger gjør sitt for å gjøre Halloween-drikken til noe utenom det vanlige. 

5. Forhekset snacks

I tillegg til den skumle maten og den mystiske drikken, er det en god idé å lage spennende Halloween-snacks.
 
Sjekk ut våre 3 beste (og sunne!) Halloween-snacks i denne videoen!


6. Grøssende aktiviteter

Aktiviteter som får barna til å grøsse er også viktig for en vellykket Halloween-fest. Forslag til gode aktiviteter er å fortelle spøkelseshistorier, se en skummel film eller å leke en skummel lek. Dette kan være rebusløp, skattejakt eller ballongleken. Vinneren vinner selvsagt godteri.

7. Skremmende pynt

Pynt og dekorasjon er et must når det er Halloween. 

8. Fryktinngytende musikk 

Grøssende musikk er perfekt for å gi festen skikkelig Halloween-stemning. Finner du en skummel spilleliste og har denne på i bakgrunnen, vil det gi barna en følelse av å være i en skummel film.

9. Voktende voksne

Med huset fullt av barn med høyt energinivå og store forventninger, er det viktig at du ikke er alene om å håndtere alle barna. Få gjerne med deg andre foreldre, slik at det er én voksen for hvert femte barn. Det kommer du til å være glad for når høydepunktet for kvelden står for tur.

10. Nifs godterirunde 

Kveldens høydepunkt for barna er jo godterirunden. Tenk alternativt i år - kan dere gjøre avtaler med noen hus hvor det bor kjente er dette en fin måte å unngå for mange kontakter. Den forventningsfulle jakten på godteri er det som gjør Halloween så spesielt. Er dere mange, er det en god idé å dele opp i grupper som går ulike ruter. Om én voksen tar 5 barn hver, så får mest sannsynlig alle barna noe godt på hver dør. 
Venter du skummelt besøk og skal dele ut godteri selv så velg kun innpakket godteri.
 
HAPPY HALLOWEEN!