5 praktiske tips til hjemmekontor

Ny dag, nye muligheter på hjemmekontoret. Kanskje er du en av dem som faktisk har eget kontor hjemme, eller heller må ty til nye kreative løsninger? Uansett utgangspunkt kan du med enkle grep jobbe enda bedre hjemmefra.

1. Hold orden i sakene

Det er nok mange som kan kjenne seg igjen i konsentrasjonsproblemene som kommer som følge av rot på stedet du sitter og jobber. For å unngå at dyrebar arbeidstid plutselig blir brukt til å rydde, eller vaske vinduer for den saks skyld, er det å holde orden i sakene noe av det lureste du kan gjøre.

Praktisk utstyr som ringpermer, strikkmapper, notatbøker, Post-it lapper og annet hjelper deg å holde jobben «på riktig sted» samtidig som det gir følelsen av struktur.

 

2. Hold på de faste måltidene

Hvordan du starter dagen påvirker gjerne resten av arbeidsdagen, uansett hvor du jobber. Selv om hjemmekontoret tillater deg til å sluntre litt unna på døgnrytmen, er det likevel lurt å holde på de gode morgenrutinene. Stå opp til normal tid og spis faste måltider som vanlig.

For deg som lenge har ønsket å innføre nye frokost- eller lunsj-vaner, er dette en gylden mulighet å gjøre det på. Med en god blender på kjøkkenbenken kan du og familien for eksempel starte dagen med en sunn og frisk smoothie!

 

 

 

3. Hold barna i aktivitet

Mer innetid betyr ikke nødvendigvis mindre aktivitet – snarere tvert imot. Dette er en god mulighet til å utforske kreativiteten gjennom puslespill, aktivitetsbøker, tegne- og malesaker. Noen barn blir helt oppslukt i pusling, mens andre foretrekker å male eller perle. Dessuten er det alltid hyggelig å avslutte dagen med en spillkveld for hele familien.

 

4. Hold roen

En gjenganger for mange som jobber hjemmefra, er at støynivået plutselig blir litt høyere enn vanlig. For å holde på konsentrasjonen vil et par støydempende hodetelefoner absolutt være å anbefale. For den som fort blir veldig opptatt av rydding og vasking vil en robotstøvsuger også potensielt bli din beste venn i en lengre periode på hjemmekontor.

5. Tenk langsiktig

Et godt hjemmekontor krever en kombinasjon av komfort (god arbeidsstol, arbeidsbord, kontor-rekvisita) og struktur. Både for din egen del og for arbeidet du leverer, vil nok en langsiktig løsning med riktig utstyr vise seg å være mye bedre enn å jobbe fra sofakroken! Det er for eksempel ikke dumt å gå til innkjøp av en komfortabel gamingstol – spesiallaget for å gi maksimal komfort i flere timer.

 


31.03.2020 09.42.00