Organiser og sorter kjøleskapet

Vi er mange som spør oss ”Hva skal vi ha til middag i dag? ” Uten å ha helt kontroll på hva som finnes i kjøleskapet ettersom den handlede maten plasseres inn uten en tanke på om det fikk en god plassering og fort forsvinner bak noe annet. Kjenner du deg igjen?

 

SmartStore™ Compact Clear er utviklet for å bli kvitt denne hverdagsutfordringen. Transparente oppbevaringsbokser i fire størrelser kan brukes i kjøleskapet for å oppbevare og skille ulike typer mat. Det blir enkelt å gi separate bokser for grønnsaker, glassflasker, pålegg mm. Når vi har en god oversikt over hva som finnes hjemme kan vi ta bedre vare på fersk mat og unnvike mer matsvinn enn nødvendig. Dessuten gir et organisert kjøleskap et betydelig bedre og mer behagelig inntrykk når man åpner det om morgenkvisten.

 

Tips til deg som vi redusere matsvinnet

  • Anvend sansene dine - Best før dato er ofte en indikasjon på hvor lenge råvaren holder seg frisk. Man kan ofte regne med at den holder i noen dager til. Lukt og smak, virker det gammelt eller ikke?
  • Bruk din kreativitet – Kanskje du kan bruke den kjedelige osteskalken til noe annet enn pålegg. Hva om du river den og fryser den ned? Enkelt å ta opp å bruke til en pai eller grateng.
  • Ta taco til et nytt nivå – hva med å prøve oliven, frukt eller gulerøtter i lefsen. Bare den som tør teste nytt finner også nye favoritter.
  • Unngå å oppbevare mat i direkte sollys – modningsprosessen går fortere og maten blir således gammel fortere.
  • Det viktigste av alt – legg en plan for innkjøp og unnvik «kjøp mer» tilbud.

 

 


27.07.2020 10.47.55