Gode tips for å unngå tørr hud hos barn

Barn har tynnere hud enn voksne og har ikke fullt utviklet hudens beskyttelsesmekanismer. Derfor er det ikke uvanlig at de får tørr hud. Med gode rutiner og rikelig med fuktighet vil barnehuden holde seg myk året rundt. 

Unngå hyppig bading 

Ironisk nok kan hyppig bading bidra til at huden tørker ut raskere. Derfor bør de minste unngå for lange bad i for varmt vann. Husk at badetemperaturen for barn bør være 37,5 til 38 grader.

Bruk milde såper 

Sterke såper bidrar også til å tørke ut huden. I tillegg er disse ofte tilsatt parfyme som huden kan reagere på. Bruk derfor en mild såpe for å redusere sjansen for irritasjon og andre reaksjoner. 

Klassikeren Lano er en mild og kremet dusjsåpe med en pH-verdi lik hudens egen, og har fuktighetsgivende ingredienser huden har godt av. Familiefavoritten finnes i vanlig størrelse med praktisk hengekrok – og ekstra stor flaske slik at både liten og stor kan vaske seg.

artikkelbilde - lano.jpg

Gode tips til håndvask 

God håndhygiene er et av de viktigste tiltakene for å begrense spredning av bakterier, og bør derfor ikke slurves med. For mange barn er dette en prosess som skal gå fortest mulig unna, men med et barnevennlig språk kan det å vaske hender bli litt mer spennende. 

Finn på et rimende dikt, sang eller en fortelling som gjør håndvaskprosessen gøyal. Hva med å “krige” mot “usynlige monstre” der såpen er “våpenet”? 

Husk å bruke en mild håndsåpe med hudnøytral pH – som Lano. Lano er mild, hudvennlig håndsåpe med fuktighetsgivende ingredienser som huden har godt av. Den er dermatologisk testet på sensitiv hud og har vært en familiefavoritt i mange generasjoner.

Tips for å unngå tørre barnehender

  • Unngå hyppig bading da vann kan tørke ut huden ytterligere 
  • Ikke bruk for varmt vann. Temperaturen bør ligge på rundt 38 grader
  • Bruk alltid milde produkter med nøytral pH-verdi
  • Klapp hendene tørre, ikke gni 
  • Ved veldig tørr hud bør man bruke en rik fuktighetskrem som trekker hurtig inn i huden 


27.08.2021 09.14.22