6 tips for å ta vare på håret om sommeren

Tørt hår, slitte tupper og manglende glans i håret, er ikke nok til å gi avkall på det beste med sommeren, nemlig å bade og sole seg. Men med riktig pleie kan du fortsatt gjøre alt du elsker, samtidig som du beskytter og pleier håret gjennom sesongen. 

1. Beskytt håret 

Noe av det beste med sommeren er sol og bading, men nettopp dette kan tørke ut hodebunnen og gjøre håret livløst. Spesielt behandlet hår (farget og stripet) er ekstra utsatt for solskader. Det beste du kan gjøre for håret ditt er å forebygge så godt du kan – ved å for eksempel bruke solhatt eller caps på de varmeste sommerdagene. 

2. Prøv hårkur-hacken 

Et like godt tips for å forebygge solskadet hår, er å bruke hårkur jevnlig. Skal du sole deg i hagen eller nyte lange dager på stranden, bør du prøve hårkur-hacken. Ta hårkur i håret - du trenger ikke å vaske det først, og la hårkuren sitte i hele dagen som ekstra beskyttelse.  

3. Ikke vask håret for ofte

Å droppe daglig hårvask kan gjøre underverker for håret ditt. Hyppig hårvask kan nemlig tørke ut håret ytterligere. Kutter du antallet ned til to-tre hårvasker i uken, får hodebunnen hvile og muligheten til å produsere mer av sine naturlige og fuktighetsgivende oljer. Og når du først skal vaske håret kan det være lurt å unngå for varmt vann. Avslutt gjerne med kaldt vann når du skyller ut balsamen for å lukke skjellaget i håret. 

Er hårvasken ytterst nødvendig eller holder det å bare friske opp håret med for eksempel en tørrsjampo? 

artikkelbilde - tørrsjampo.jpg

Define Dry Shampoo er perfekt for å friske opp mellom hårvaskene. 

4. Velg en sjampo med mye fuktighet 

Det beste for tørt hår, og for tørr hud forsåvidt, er å tilføre rikelig med fuktighet. Velg derfor en sjampo og balsam med masse fuktighet. Define Moroccan Argan Oil-serien inneholder 100% ren arganolje som tilfører rikelig med fuktighet og pleie til tørt og slitt hår. 

artikkelbilde - moroccan argan oil.jpg

Define Moroccan Argan Oil tilfører rikelig med fuktighet og pleie til håret. 

5. Dropp varmebehandlingen 

Når du utsetter håret for varme, for eksempel i form av hårføner, rettetang eller krølltang, kan det tørk ut håret ytterligere. Reduser derfor varmebehandlingene, og dropp de helt om det lar seg gjøre. 

Tørker du håret med føner fordi du syns det blir for frizzy uten? Trikset er å unngå den berømte “håndkleturbanen”. Et vanlig håndkle vil fjerne mye fuktighet – også fuktighet som håret trenger. Et mer skånsomt valgt vil være et mikrofiberhåndkle der den glatte overflaten sliter mindre på håret. Husk også å tørke håret forsiktig! Klem håret lett og mykt. 

6. Lag din egen hårmaske

Det siste tipset for å ta vare på håret er å lage en fuktighetsgivende hårmaske. Det er superenkelt og ikke minst billig! Ingrediensene du trenger, har du mest sannsynlig i kjøleskapet til vanlig: Egg og avokado. Egg inneholder proteiner, mens avokado har masse godt fett, som sammen bidrar til å tilføre ekstra fuktighet, og smører tørt og skadet hår.  

Bland en halv avokado og to egg i en skål. Du kan tilsette litt olivenolje ved behov for å få riktig konsistens. Smør blandingen i håret og la kuren virke i omtrent et kvarter før du skyller håret godt. 

29.06.2021 21.22.01