Våre beste tips mot tørt hår

Det er ikke uvanlig med tørt hår etter en lang og kald vinter. Heldigvis er det mye du kan gjøre for å pleie håret hjemme, slik at du kan gå våren i møte med et sunt og glansfullt resultat.

Hva er tørt hår?

Ytterst på hårstrået finner du skjellaget. Dette laget av keratin ligger som et panser og beskytter håret mot slitasje. Det blir tørt og livløst dersom skjellaget blir skadet. 

Dette kan skade skjellaget:

  • UV-stråling
  • Forurensing
  • Bading i klor- og saltvann
  • Kjemisk behandling, som farging og bleking
  • Mekanisk slitasje, for eksempel fra hårføner og krølltang
  • Man kan også ha tørt hår fra naturens side, i likhet med tørr hud.

Hva er løsningen?

Start med å klippe håret for å få bort slitte tupper som lett floker seg. Da slipper du også å børste det like mye – noe som kan skade håret ytterligere.

Tørt hår trenger pleie og fukt, og uansett hårlengde bør du bruke balsam i tuppene etter hver hårvask. Balsam vil lukke skjellaget og etterlate håret glansfullt og mykt. Bruk gjerne en generøs mengde for å gi håret ekstra fukt. Ønsker du en skikkelig fuktighetsboost, kan du påføre Define Moroccan Argan Oil hårkur for intens pleie. La den gjerne sitte i noen timer før du dusjer.

Velg hårpleieprodukter for tørt hår. Disse inneholder pleiende ingredienser som gjenoppretter fuktighetsbalansen. Define Moroccan Argan Oil Shampoo og balsam inneholder 100 prosent ren arganolje som er kjent for sine fuktighetsgivende og pleiende egenskaper. 

Moroccan argan oil.png

Se også etter hyaluronsyre på ingredienslista. Denne ingrediensen hjelper håret med å holde på fuktigheten. Define Weightless Shine Shampoo og balsam inneholder hyaluronsyre som etterlater dehydrert hår skinnende glansfullt uten at det blir tynget. 

Ikke dusj i for varmt vann

Det er gjerne fristende å ta lange, varme dusjer, men dette vil skade håret i lengden. Forsøk heller å dusje så kort som mulig, og avslutt alltid hårvasken med kaldt vann. Det lukker skjellaget, og håret vil holde bedre på fuktigheten du har tilført gjennom sjampo, hårkur og balsam.  

Fet hodebunn og tørt hår?

Nordisk hår kan lett bli fett innerst mot hodebunnen, og tørt og slitt i tuppene. Velg en shampoo tilpasset fet hodebunn, som for eksempel Strength & Volume fra Define som fjerner fett og stylingrester uten å strippe hodebunnen. Serien inneholder pleiende ingredienser som reparerer og styrker ødelagte bindinger i håret, og balsamen motvirker slitte hårtupper. 

Define strength and volume.png

Tørr hodebunn

Har du tørr og kløende hodebunn, har du gjerne også tørt hår. Hodebunnen er sensitiv og vil reagere med å bli tørr dersom du bruker feil produkter eller vasker håret for ofte. Velg skånsomme produkter for å gjenopprette fuktighetsbalansen. 

Define Mild & Sensitive Shampoo og balsam er parfymefri og pleier både hår og hodebunn. Vask håret sjeldnere, og bruk heller en god tørrshampoo mellom hårvaskene. Nyheten Define Weigthless Dry Shampoo gjør håret luftig og velduftende.

Define sjampo for menn

Menn som sliter med tørt hår og irritert hodebunn, kan ha god nytte av Define sin shampoo for menn Men Clean & Fresh Shampoo. Den fjerner skånsomt fett og stylingrester fra hodebunnen og håret, samtidig som den pleier og motvirker flass.

Define mann.png

Slik vasker og styler du tørt og livløst hår

Bruk en fuktighetsgivende sjampo, som Moroccan Argan Oil. Masser sjampoen godt i hodebunnen i to omganger for at håret skal bli skikkelig rent for fett, smuss og stylingrester.
Påfør en pleiende hårkur en til to ganger i uken. Ta den i håndkletørt hår, og ha den gjerne i noen timer om du har mulighet. Skyll den godt ut.
Bruk en nærende og fuktighetsgivende balsam i lengdene av håret. Ikke ha den i hodebunnen hvis du ønsker volum.
Vær forsiktig når du tørker håret, husk at vått hår er ekstra sårbart for slitasje. Klapp det forsiktig tørt med et håndkle, og la det lufttørke. Hårføner sliter på håret, så unngå det om du kan.
Hårspray kan tørke ut håret ytterligere. Velg i så fall en hårspray som motvirker frizz, gir glansfullt hår og er enkel å børste ut, som nyheten Define Natural Hold Hairspray. For å dempe frizz kan du også bruke hårmousse iblandet litt balsam. Dette vil gi håret hold og samtidig fuktighet. 
Dekk til håret med skjerf, lue eller caps ute. Dette vil skåne det fra store temperatursvingninger, vind og UV-stråling som kan virke uttørkende. 

Define styling.png

I din nærmeste Obs finner du et stort utvalg av hårprodukter til hele familien. Velkommen til oss!


17.03.2021 16.35.42