Lysene på trærne er viktige

Å velge riktig juletre kan føles avgjørende for å skape en god julestemning. Obs har et bredt utvalg av juletrær med ulike typer lys og du finner garantert et tre som faller i smak.

De fleste av Coops kunstige juletrær har ferdig monterte lys. Det sparer deg for mye arbeid, ettersom det er mange pærer som skal fordeles jevnt og fint på treet. Coops kunstige juletrær med ferdigmonterte lys har varmhvite LEDlys (forkortet som WW, warm white) som gir treet et behagelig og stemningsfullt skinn. LEDpærer er energieffektive og avgir lite varme. Nedenfor beskrives de ulike typer LEDlys som er forhåndsmontert på trærne.

 

Skap stemning med dimmefunksjon

Ved noen anledninger er det fint å kunne dempe juletrelysene. For eksempel kan lysene på treet være forstyrrende om TV står i samme rom som juletreet. Mange av Coops juletrær leveres med dimmefunksjon og de fleste av disse styres via transformator. På transformatoren er det en praktisk knapp som justerer lysstyrken steg for steg. Det er totalt 5 steg mellom full lysstyrke og at lyset er helt slukket. Bruk alltid dimmeren som følger med juletreet. Ikke sett støpselet i en stikkontakt som er koblet opp mot en veggmontert dimmebryter.

7100338_SELJORD 210cm 500LED SL.png

Seljord juletre med 500 varmhvite miniLEDlys

 

Ulike lys og funksjoner

1. LED minilyspærer

LED minilyspærer er små lyspærer av høy kvalitet med lang levetid. Våre modeller leveres med ekstra mange LED minilyspærer som er tilpasset hvert enkelt tre. Antall pærer varierer fra 130 på de minste trærne og helt opp til 500 lys per tre. De fleste av våre juletrær med LED minilyspærer har en 5-trinns dimmer på transformatoren, slik at du enkelt kan justere lysstyrken på lysene.

 

Følgende modeller kommer med LED minilyspærer:

 • NISSEDAL juletre 210cm 500WW LEDlys
 • SNØTIND juletre 210cm 500WW LEDlys
 • TRYSIL SLIM juletre 150cm 130WW LEDlys
 • TRYSIL SLIM juletre 180cm 190WW LEDlys
 • TRYSIL SLIM juletre 210cm 240WW LEDlys
 • VINSTRA juletre 180cm 300WW LEDlys
 • VINSTRA juletre 210cm 400WW LEDlys
 • VINSTRA juletre 240cm 500WW LEDlys
 • FOLLDAL juletre 210cm 500WW LEDlys (har ikke dimmer på transformator da treet også kan brukes utendørs).

miniLEDlys.jpg

LEDlys: Obs juletrær leveres med ekstra mange LED-minilyspærer og er tilpasset til hvert tre

 

2. SmartLight

SmartLight er LEDlys koblet sammen med en Wi-Fi boks, så du enkelt kan styre lysene på treet med din smarttelefon. Last ned appen gratis på Appstore eller Google Play. I appen har man funksjoner som dimming, timer, dobbeltimer og ulike lysprogrammer. Flere trær med SmartLight kan styres fra samme app. SmartLight kan brukes uten mobil, og lysene vil da lyse på full styrke. Forklarende manual for oppkobling følger med treet og finnes også digitalt i appen.

 

Følgende modeller kommer med SmartLight:

 • SELJORD juletre 210cm 500WW LED minilys med SmartLight
 • FROGNER juletre 3000WW LED wirelights

SmartLight.jpg

 

3. Wirelights

Wirelights er små LED-lyspunkter som sitter rett på en nesten usynlig ledning.

På juletrær med wirelight er det normalt flere lyspunkter og kortere avstand mellom hver diode, sammenlignet med miniLEDlys. Lyspunktene er jevnt fordelt over hele treet, helt fra innerst ved stammen til ytterst på grenene. På grunn av diodens størrelse avgir hver diode noe mindre lys, men det totale antallet lyspunkter utgjør til sammen en flott lysprakt.

 

Følgende modeller kommer med wirelight:

 • FROGNER juletre 3000WW LED wirelights (Denne modellen inkluderer også SmartLight)

 

wirelights.jpg

Wirelights: Wirelight har mange små dioder festet direkte på ledningen.

 

4. Juletrelys med farger og fjernkontroll

På utvalgte modeller kommer de ferdig monterte lysene med fargevalg.

Velg mellom å ha farget lys eller standard varmhvitt lys. Med fjernkontrollen (inkludert) kan du styre fargevalg og ulike lysfunksjoner etter ønske. Lysfunksjonene er mange, og inkluderer blant annet skifte mellom flere farger i kombinasjon, blinking, funkling og timerfunksjon. Totalt er det 48 funksjoner: 8 ulike farger og 40 bevegelsesmønster.  

 

Følgende modeller kommer med fargede pærer med fjernkontroll:

 • KROKSKOGEN juletre 210cm 300RBWW LEDlys

 

Multilys+fjernkontroll.jpg

 


15.09.2020 10.53.43