Rampenissen inntar de norske hjem

Rampenissen er inspirert av den amerikanske barneboken The elf on the shelf fra 2004, og går ut på at Rampenissen flytter inn i desember og finner på masse sprell. Akkurat hva Rampenissen finner på, og hvor rampete den skal være, er opp til hver enkelt familie – enten den har som vane å dekke til badet med dopapir og klippe i stykker tannbørstene, eller tyr til mildere rampestreker som å gjemme julepresangene eller knyte sammen skolissene.

 

Tips til rampestreker

Det finnes mye inspirasjon på nettet til alt det gøyale Rampenissen kan finne på i julen, mens barna sover eller er på skolen. Men det krever også litt planlegging. Som en hjelp på veien har vi spikret sammen en liste med fem forslag til aktivitetsrike rampestreker, som ikke krever for mye rot og søl i julestria.

 

1. Finn & vinn

Det første tipset er å starte en leteaksjon hver gang Rampenissen har gjemt seg. Rampenissen er nemlig veldig glad i å leke og gjemme seg på overraskende steder. Kanskje dere finner han på badet hengende i en tråd over toalettet, eller klistret under middagsbordet? Eller kanskje han har gjemt seg i matboksen til en av barna, eller ute i treet i hagen?

Det hadde heller ikke vært overraskende om Rampenissen likte å flytte på julepynten i huset, eller gjemme julenissen eller julemusen på steder de ikke pleier å være. Hvem finner først ut at Rampenissen har vært på ferde?

 

2. Lappeleken

Lappeleken er en morsom lek der Rampenissen skriver ned ulike utfordringer på en lapp, som deretter blir fordelt mellom familiemedlemmene. Lappene kan eksempelvis bli skrevet hver lørdag, og legges under middagstallerkenene.

Rampete som Rampenissen er har utfordringene alltid en liten vri, som på denne lappen til faren i huset: Pappa skal stelle i stand pepperkakebaking for hele familien! Pepperkakedeigen står klar i kjøleskapet og pynten ligger i skuffen. Men husk: Du får bare lov til å bake pepperkaker med én hånd. Lurer på hvem som lager de peneste pepperkakene?
- Rampenissen.

Hos Obs finner du et stort utvalg av pepperkakeformer til pepperkakebakingen.

 

3. 7 sorter med en vri

Som enhver nisse elsker Rampenissen å spise syv sorter i jula. Men han liker også å tulle litt med oppskriftene. Derfor legger han igjen én og én oppskrift på kjøkkenbenken frem til jul. Tvisten er at navnet på oppskriften er tuklet med, og det blir derfor opp til familiemedlemmene å finne ut av hvilken oppskrift de følger! Kan dere navnet på alle sortene?

Prøv vårt krumkakejern

 

4. Utkledningsdag

Hvem liker vel ikke å kle seg ut? Det gjør Rampenissen, i hvert fall. Derfor arrangerer han plutselig utkledningsdag og rollespill i hjemmet, hvor alle må kle seg ut i en favorittkarakter for en dag. Kanskje Rampenissen har lagt frem nye kostymer til barna når de våkner om morgenen? Enten de absolutt elsker Elsa fra Frozen eller Harry Potter har Obs kostymene du trenger!

 

5. Små overraskelser

Noe Rampenissen har til felles med de fleste barn, er at han elsker overraskelser, gaver og godteri. Derfor kan han plutselig finne på å legge masse godteri under dyna til barna før de legger seg, eller fylle brødskuffen med masse sjokolade. Kanskje han til og med overrasker barna med noen førjulspresanger?

Hos Obs finner du et stort utvalg av presanger fra barnas drømmeverden

 


07.11.2019 13.17.00