Best i test av kaffetraktere – Moccamaster til topps

Da den amerikanske avisen USA Today nylig skulle finne svar på spørsmålet: Hvilken kaffetrakter er best gikk de grundig til verks. Syv kaffetraktere ble testet - med en makspris på 300 dollar. Det ble lagt vekt på brukervennligheten til maskinen, hvor lett den er å rengjøre, design og levetid.

Naturligvis var det aller viktigste kriteriet selve smaken på kaffen. USA Today samlet et smakspanel bestående av kravstore kaffeelskere for å vurdere og bedømme kaffetrakterne og kaffesmaken.

Testen ble utført på nøytralt grunnlag og ble ikke sponset på noe vis.

Best i test: Moccamaster

Testens vinner ble Moccamaster. I juryens begrunnelse heter det: «Den trakter kompleks og nydelig kaffe som vårt smakspanel liker best». Et ekstra klapp på skulderen får Moccamaster for at den trakter kaffe i perfekt temperatur, mellom 92 og 96 grader. Da trekker vannet til seg nøyaktig den riktige mengde smaks- og aromastoffer fra den malte kaffen.

Videre skriver USA Today at de er mektig imponert over selve designet på Moccamasteren, og mener den er så pen og stilig at den kan stå fremme som et møbel eller pyntegjenstand selv når den ikke er i bruk.

Moccamaster er den som koster mest av de syv maskinene som konkurrerte mot hverandre i testen. Dette stanset allikevel ikke USA Today fra å kåre den til testvinner, siden maskinenes antatte levetid var med i regnestykket. Moccamaster-grunnlegger Gerard C Smit hadde en grunnidé; å konstruere en driftsikker trakter som brygger kaffe med den samme høye kvaliteten – hver gang. I Norden får du 10 års garanti på Moccamaster når du registrerer kjøpet på hjemmesidene.

Et ekte håndverk

Moccamaster er ikke som andre kaffetraktere. Kaffetrakteren blir laget med materialer av høy kvalitet, og hver maskin blir montert for hånd. Før Moccamaster sendes ut til butikkene for salg, blir de kontrollert og testet av fabrikkens fagfolk som har årevis med erfaring på Moccamaster-fabrikken i Nederland.