Lag kafé-kaffe hjemme med egen kaffekvern

Det å kverne sin egen kaffe kan for mange virke som en langtekkelig og unødvendig prosess. Men med riktig utstyr og ingredienser trenger det ikke være det for å åpne helt nye dører i kaffens verden.

– Tim Wendelboe slår fast at enhver seriøs kaffedrikker kverner alltid sin egen kaffe.

Få kjenner kaffens hemmeligheter bedre en tidligere verdensmester i barista Tim Wendelboe. Han sier også at hovedgrunnen til at du bør kverne kaffebønnene selv er enkel:

Etter at kaffen er kvernet oksiderer omtrent halvparten av fettstoffene og oljene som gir kaffen den gode smaken fort. Om du derimot oppbevarer kaffen i bønneform beskyttet mot varme, fuktighet og sollys vil oksideringen gå mye tregere. Smakene bevares og holdbarheten optimaliseres.

– Maling av bønnene bør skje så tett opp mot brygging som mulig. Da vil du få det mest smakfulle og beste resultatet.

Les også: Lær deg å male kaffen riktig

Fleksibilitet

Kverner du din egen kaffe vil du ha bedre kontroll over kaffen du lager.

Det gir deg muligheten til å brygge alle kaffetyper med base i den samme kaffebønnene ved enkelt å justere kvernegraden. Klikk her for å lære deg å male kaffen riktig ut ifra hvilken type kaffe du ønsker å lage.

Kverningsgraden har stor innvirkning på smaken. Dersom du mener kaffen er bitter så maler du kaffen grovere. I den andre enden dersom du mener kaffen er for vannete og sur skal du male kaffen finere

Kaffekvern

Copyright Wilfa

Riktig utstyr trenger ikke være dyrt

Markedet for kaffekverner har et hav av ulike kaffekverner som lover gull og grønne skoger. Det som er vanskelig er å skille gode kverner fra de mindre gode. For å unngå feilkjøp er det lurt å tenke over hvilke behov kvernen skal dekke.

– Kvalitetskvern trenger ikke koste det hvite ut av øyet. En kaffekvern til rundt tusenlappen kan gjøre en god jobb, sier produktdirektør i Wilfa, Vegard Fjelland.

– Dette er en god kaffekvern med stor kapasitet og hele 32 kverningsgrader til 1.199 kroner. Da får du garantert mye god kaffe til en gunstig pris, sier Vegard.

Wilfas kaffeskole

For mange nordmenn er den daglige dosen med kaffe nærmest en nødvendighet, og vi drikker rundt 13 millioner kopper kaffe hver eneste dag. Wilfa tar med seg dette når vi utvikler våre produkter og det er viktig med riktig og god info for få mest mulig ut av din kaffe. Deres mål er å kunne tilby gode produkter og inspirasjon tilpasset deg og dine behov, enten du er kaffeentusiast eller ikke. Riktig utstyr og riktig tilbereding av din kaffe er viktig for Wilfa. Derfor har de laget en rekke artikler som skal hjelpe deg til å brygge kaffe på riktig måte og kanskje gi deg en ny opplevelse.

God lesning.