Bakeutstyr som gjør bakingen enklere!

Få ting kan være så givende som å bake. Å lage noe som både du og gjestene lengter etter å spise etter en god middag er rett og slett svært tilfredsstillende. Det som er litt spesielt med bakverk er nemlig at vi «spiser med øynene» i større grad enn ellers. Kaker skal ikke bare smake godt, de skal også se fine ut. 

Spesielt med avanserte oppskrifter, der tungen skal være rett i munnen, kan dette bli en utfordring. Løsningen på dette problemet er godt og variert utstyr:

 

1. Kopp med melsikt

For skikkelig luftig bakverk uten klumper, er det viktig med godt siktet mel. Dette har faktisk mye mer å si enn du tror, og krever heller ikke så mye tid og krefter. Du kommer til å være takknemlig for denne lille innsatsen når du smaker resultatet.

Med denne koppen med melsikt har det aldri vært enklere å sikte mel. I tillegg kan du også bruke den til å drysse melis over kaken når den er ferdig.

2. Springform

Om du ikke har en springform fra før, bør du absolutt gå til anskaffelse av en. Med en springform vil du nemlig aldri trenge å bekymre deg for at kaken skal sitte fast i formen. Dette er et must for den bakeglade.

Denne springformen har et belegg som slipper kaken lett fra bunnen, i tillegg til at den er enkel å rengjøre. Denne tåler også oppvaskmaskinen.

3. Bakeunderlag

Skal du bake en deig som er klissete eller som skal kjevles ut? Da er det genialt å ha et bakeunderlag. Det blir lettere å kjevle, du slipper å søle til kjøkkenbenken og du har full oversikt over størrelsen på deigen.

Dette bakeunderlaget tåler faktisk både fryser og ovn, og er supersmart å bruke til bakverk  som det er vanskelig å flytte rundt fra flate til flate. Den kan også vaskes i oppvaskmaskin.

4. Måleskjeer

Under bakingen skal som oftest flere ulike ingredienser måles. Det er for eksempel sukker, smør og kakao, som skal måles i litermål, desilitermål og centilitermål. Da er det greit med flere verktøy enn bare ett stort desilitermål. 

Disse måleskjeene er perfekte til baking, og gir deg muligheten til å raskt ta de målene du trenger i ulike oppskrifter. Måleskjeene kommer i størrelsene 1 ml, 1 ts, 1 ss, 0,5 dl og 1 dl.

5. Kakenål

Hvordan vet man egentlig at kaken er ferdig? Jo, når du stikker noe ned i den uten at det sitter fast kakedeig. For å sjekke dette blir det brukt både kniver og gafler, som egentlig ikke er perfekt egnet til oppgaven. Men hvor deilig hadde det ikke vært å ha et fast redskap designet til nøyaktig dette formålet? 

Denne kakenålen har et hendig plasthåndtak og er laget av rustfritt stål. Den er lang, så den er lett å manøvrere og er i tillegg dekorativ. Billig er den også!

6. Kakedeler

Når en kake har flere lag, har den plass til enda mer deilig glasur. Og hvem elsker vel ikke litt ekstra glasur? Problemet er bare at det ofte kan være vanskelig å dele kaken jevnt og pent.

Derfor kan det være lurt å ha en kakedeler. Med en kakedeler vil nemlig ikke dette lenger være et problem. Denne kakedeleren i stål med stålstreng sørger for fine og jevne bunner, som igjen sørger for mer plass til deilig fyll og glasur.

7. Kakekniv

Så var det denne glasuren da, hvordan får man egentlig de perfekte, glatte og fristende lagene man ser hos bakeren og i magasinene?

Det får du med kakekniv. Med denne blir det mye enklere å smøre ut både fyll og glasur, og du vil garantert merke stor forskjell fra å bruke en vanlig slikkepott. Resultatet vil tale for seg selv!

8. Dekoreringsstensiler

Å pynte kaka er halve moroa, og med disse fantastiske dingsene vil resultatet garantert begeistre. Alt du trenger å gjøre er å legge dem over kaka og drysse over melis. Resultatet blir fantastiske figurer som er morsomme for både store og små.

9. Dekoreringssett

Når vi først er inne på gøyal pynting: et dekoreringssett er genialt når du vil gi kaken det lille ekstra.

Med kjevle til for eksempel marsipan eller sukkerpasta og former med mønster, så vil du kunne forandre hvilken som helst vanlig kake til en skikkelig selskapskake på null komma svisj.


27.04.2018 08.58.57