Slik velger du mer bærekraftig utstyr på kjøkkenet

Et av de aller vanligste materialene som finnes i stekepannene og kjelene vi har på kjøkkenet er aluminium. Aluminium er nemlig lett å forme, veier lite og leder varme godt – perfekt for kjøkkenutstyret vi bruker hver dag!

Dessverre krever aluminium mye energi å utvinne, og foredlingsprosessen fra råvaren Bauxitt til ferdig aluminium er både kraftkrevende og gir store klimagassutslipp. Men selv om aluminium er vanskelig å lage nytt er det heldigvis blant de materialene som er lettest å gjenvinne.

Når man lager en stekepanne av resirkulert aluminium istedenfor ny aluminium reduseres forurensingen fra produksjonen med hele 90 %. Gjenbruk bidrar dessuten til å bevare verdens aluminiumsressurser.

Med serien So Recycled fra Tefal kan du ta et mer bærekraftig valg på ditt eget kjøkken – den er nemlig laget i 100 % resirkulert aluminium.

Digital-RESOURCE-06DH.png

I tillegg til å være et godt valg for miljøet har So Recycled-serien alle de samme kvalitetene som du finner i andre Tefal-panner:

  • 100 % trygt Non Stick-belegg, garantert fritt for PFOA, bly og kadmium
  • Produsert ved Tefals fabrikker i Frankrike, med kort reisevei til Norge
  • Det ikoniske, røde Thermo Signalet, som skifter farge når pannen har nådd perfekt steketemperatur
  • Ekstra bred induksjonsbunn, som sørger for rask oppvarming og jevn temperatur

 

Og du: husk å levere din gamle stekepanne til gjenvinning når du kjøper en ny – aluminium kan nemlig gjenbrukes uendelig mange ganger!

So Recycled_Lifestyle.jpg