Guide til sports-BHer

Det finnes mange forskjellige typer sports-BHer, og i vår mening er det det viktigste treningsplagget bortsett fra sko. Brystene er laget av hud og vev som kan miste elastisitet under mye bevegelse som foregår under trening. Uten støtte, kan det gi smerter i rygg og nakke. Det er derfor det er viktig å ha en god sports-BH, uansett størrelse på brystene. Her er 3 ting du bør se etter når du velger BH.

1. Riktig støtte

Hovedoppgaven til en sports-BH er å holde brystene med god støtte under treningen. Den skal ikke være like løs som en vanlig BH slik at brystene ikke har noe plass til å bevege seg (men ikke så stramt at det er ubehagelig).

En sports-BH kan slites ut akkurat som joggesko. Etter mange vask og treningsøkter vil elastisitten forsvinne over tid. Du bør bytte den ut 1-2 ganger i året om du bruker den ofte.

2. Fukttransporterende materiale

Noe annet som kjennetegner en god sports-BH fra en dårlig er materialet den er laget av. Du vil ikke ha en BH som blir våt og ubehagelig når du svetter, og derfor bør du velge en med materiale som gir god luftgjennomstrømning som leder fuktigheten bort fra huden slik at den er tør og behagelig mens du trener. Er det mesh på innsiden vil det også ha god effekt for ventilasjonen. 

3. Komfort

Komfort er kjempeviktig når du skal trene og kunne holde fokuset på aktivitetene du gjør. Det siste du trenger da er en BH som krever oppmerksomhet. En sports-bh skal rett og slett føles komfortabel å ha på - og det det ligger i konstruksjonen av BH-en. Gode stropper som ikke gnager og flate sømmer er kjempeviktig for å ikke merkes. I Pierre Robert sine sports-BHer har de valgt å kutte ut vaskelappen helt og trykke vaskeanvisningen heller direkte på stoffet, da disse lappene kan oppleves som irriterende når du har BH-en på.