Triksene som holder matpakken frisk hele dagen

Det er bare fantasien som setter en stopper for hva du kan putte i matboksen. Lær deg å lage fristende og friske matpakker som barna vil spise, eller enda bedre: lær barna å lage dem selv. Da er sjansen også større for at matpakkene blir spist.

Midddagsrester i matpakken

Du trenger verken lage brødkiver i stjerneform eller fiskepudding med glitter på for at matpakka skal bli mer frisk og spennende. Middagsrester i matpakka er supert.

Er du smart tenker du på morgendagens matpakke når du lager middag. Både kjøttboller, fiskekaker, ovnsstekte poteter, pasta med pesto, wraps og kyllingsalat er ting som holder seg godt i matpakka fram til lunsj.

Variasjon er bra

Barn blir fort lei, så det er lurt å variere innholdet i matpakkene, og du kan gjerne lage ulike matpakker til de forskjellige anledningene. Skal de på tur en gang i uka, er det ikke nødvendig å sende med pølse i brød hver gang. Du kan for eksempel lage et godt smørbrød som pakkes inn i aluminiumsfolie og grilles på bålet.

De større barna som skal ha eksamen eller tentamen , kan gjerne få noe ekstra godt og energirikt. Grove kornprodukter, frukt, nøtter, og kanskje en smoothie, egner seg fint. Og skal de bare ha brødskiver, lag en sandwich som du skjærer på skrå. Da ser det fresht ut, og det smaker bedre.

Lag matpakke i helgen

Har du god til en helgen er grove pizzasnurrer, horn med ost og skinke eller grove hverdagsvafler fine å fryse ned og putte i matpakka utover uka.

Et lurt tips er å lunke dem litt i ovnen, så frossensmaken blir borte, før du putter dem i matboksen. Dette holder seg godt fram til lunsj. Det beste er at du slipper å bruke en halvtime på å smøre brødskiver om morgenen.

7 gode tips til friske matpakker

  1. Frosne druer i matboksen holder temperaturen i matboksen nede, og druene i seg selv smaker deilig.

  2. Hold frukt og grønt friskt ved å pakke det inn i tette, harde bokser. Hell sitronsaft eller juice over frukt som er oppskåret, da blir det ikke brunt.

  3. Maten holder seg kald og fersk lenger dersom du pakker den inn i aluminiumsfolie eller plastfolie. Det samme gjelder frukt og grønt.

  4. Bland yoghurt naturell med honning og frosne bær, så holder den seg kald helt fram til storefri.

  5. Omelett er en super ting å ha med i matpakka, og det holder seg godt. – Lag kvelden før og putt den i en sandwich, sier Fru Timian.

  6. Pass på at matboksen ikke er for stor, så alt blir tørt eller flyter i hverandre. Ha gode matbokser, i ulike størrelser, gjerne med kjøleelementer. Muffinsformer av silikon er helt supert å bruke til frukt og grønt.

  7. Planlegg matpakka når du lager middag dagen før. Bruk rester hvis du kan. – Min erfaring er at hvis det skal være gjennomførbart, så må det være enkelt, sier Fru Timian.