Smarte løsninger til vaskerommet

1. Skjul innredningen med skyvedører

Mange kombinerer vaskerom med teknisk rom. Da er det ikke bare hvitevarene som skal få plass, men også store ting som varmtvannsbereder, varmepumpe og sentralstøvsuger. Med skyvedører kan du enkelt skjule både smått og stort på en praktisk og plassbesparende måte.

2. Slik sparer du ryggen!

Ved å plassere vaskemaskin og tørketrommel opp i høyden, vil du ikke bare frigjøre gulvplass på vaskerommet, du vil også spare rygg og knær for unødig belastning. Rommet vil også fremstå større enn det er dersom tingene er plassert opp fra gulvet. Hyller kan med fordel monteres over arbeidsbenken, for lett tilgang til produkter som ofte er i bruk.

 Foto: JKE Design

3. Velg skreddersydde løsninger

Få ting gir større glede enn en skreddersydd innredningsløsning på vaskerommet. Ta mål, tegn opp og skriv ned en liste over alle tingene du må ha plass til – før du går til butikken. Søk gjerne råd hos fagfolk, de kan hjelpe deg med å se muligheter du kanskje ellers ikke ville sett.  

4. System i rotet på vaskerommet

La alt få sin faste plass. Gjennomsiktige oppbevaringsbokser gjør det lettere å holde oversikt over hva som er hvor. I kurver kan du samle alt fra klesklyper og vaskeballer til single sokker. Heng vaskekluter i en egen klutholder som kan festes på veggen.

 Foto: Elfa

5. Tørkestativ i taket?

Et sammenleggbart tørkestiv kan settes bort når det ikke er i bruk. Har du ekstra liten plass på vaskerommet, eller du ikke vasker så mye av gangen, kan et kompakt tørkestativ være et godt alternativ. Det finnes også praktiske tørkestativer som trekkes ut fra veggen eller ned fra taket. Eller hva med et hendig strykebrett til ermer på skjorter, bluser eller gensere? Det er enkelt å legge sammen og tar liten plass i skapet. 

HER FÅR du smarte tips til hvordan du stryker perfekte skjorter! 

6. God arbeidsplass på vaskerommet

En god arbeidsbenk er nærmest et must på et vaskerom. Er rommet lite og trangt, kan benkeplaten plasseres over vaskemaskin og tørketrommel (bare sørg for å sikre den godt).

7. Vaskesortering på den smarte måten

Er du flink til å sortere klærne før vask, kan du spare mye tid. Ha én skittentøyskurv til farget vask og én til hvit. Sorterer du i tillegg klærne etter vaskeanvisningen, er mye av jobben gjort allerede! 

Eller hva med å investere i et kurv- eller posesystem som kan erstatte den sedvanlige skittentøykurven? Stable uttrekkbare kurver i høyden eller heng poser på knagger. Én kurv eller pose til farger, én til hvitt og lyse farger, én til ull og én til finvask – og vips, så trenger du ikke å sortere mer i det hele tatt!8. Aldri mer single sokker!

Sokker som forsvinner på mystisk vis i løpet av klesvasken er et velkjent irritasjonsmoment mange står overfor. Hvorfor ikke gå til innkjøp av vaskeposer til sokkene? Eller putt ganske enkelt alle sokkene inn i et stykke tøy med glidelås, som for eksempel et dynetrekk i samme farge som sokkene. Ha gjerne en egen kurv eller pose for skitne sokker, slik at de kan vaskes samlet uten at du må sortere først.

9. Sikker oppbevaring av vaskemidlene

Har du små barn i huset, er det viktig å tenke på sikker oppbevaring av vaskemiddel, skyllemiddel og andre potensielt farlige saker og ting. Samle derfor alle vaske- og rengjøringsmidler, neglesakser og eventuelle medisiner utenfor rekkevidde for de små. Plasser gjerne en romslig oppbevaringsboks på øverste hylle på veggen.

10. Sørg for god belysning

Husk at vaskerommet faktisk er et arbeidsrom. I løpet av et helt liv vil du tilbringe mye tid her! Da er det, i likhet med andre arbeidsrom som garasje og bod, veldig viktig med god belysning. Sørg for godt lys over arbeidssoner som benkeplate, utslagsvask og strykebrett, det vil gjøre jobben langt lettere. Det er også smart å velge vaskemaskin og tørketrommel med innebygd belysning.   

(Kilde: ifi.no) 


21.04.2017 06.39.00