Slik setter du enkelt på bokbind uten teip

Har du barn i barneskolealder, vet du at det går med litt tid i midten av august til å sette bokbind på en haug med bøker. Det er en årlig tradisjon!

Noen gjør det sammen med barna, andre synes det er bedre å gjøre det alene. Det kan både være gøy og frustrerende, og om bøkene er mange kan det ta irriterende lang tid.

Derfor er det ekstra viktig med god og riktig teknikk. Denne metoden er gjort på null komma svisj, og gjøres helt uten andre hjelpemidler enn selve bokbindet og en saks.

TIPS! Kjøp elastiske bokbind som enkelt trekkes rundt bøkene!

 

Tre steg til bokbind i en fei:

Vi tar det trinn for trinn. Sjekk videoen øverst i saken også, der ser du godt hvor enkelt det kan gjøres. 

1. Mål opp og klipp

Åpne boka du skal sette bokbind på og legg den i midten av bokbindet, som du allerede har rullet ut. Sørg for at du har nok papir til overs på hver side av boka, dette skal nemlig brettes rundt boka senere.

✏️MENS VI SNAKKER OM SKOLESTART: Slik får barnet lyst til å gjøre lekser! ✏️

2. Brett til bokbindet

Videre skal bokbindet brettes slik at du kan feste det helt uten teip. Brett først de delene av bokbindet som stikker ut på oversiden og undersiden. Brett dem inn slik at det kun stikker bokbind ut på sidene.

 

Legg boka med sidene åpnet på det brettede bokbindet, slik at det stikker like mye bokbind ut på hver side av boka. Brett deretter inn bokbindet som stikker ut på den ene siden rundt den ene permen. Denne siden er nå klar til å festes.

😴 TIPS: Slik får du gode leggerutiner for barna 😴

3. Putt permene inn i bretten

Til slutt skal du nemlig feste bokbindet til boka. Dette gjør du ved å putte hver side av permen inn i de brettede sidene. Du skal altså ikke bare brette papiret over bokpermen, selve permen skal stikkes inn i bretten  (sjekk hvordan du gjør det i videoen i toppen av saken). Den første siden er allerede brettet, så start med denne.

 

Til slutt bretter du inn den andre siden og putter inn den andre siden av permen. Husk å gjør dette så forsiktig som mulig. Du skal nemlig så vidt ha plass til å putte inn den siste siden – da sitter bokbindet så tett som det bør.

 

Helt til slutt må du bare merke bøkene med riktig navn og fag – så er både barna og bøkene klar for et nytt og lærerikt år.


30.05.2018 06.32.00