3 tips for god søvn

1. Luftig og svalt soverom – med oppvarmet seng

De fleste trives best med et svalt soverom, og forskning viser også at temperaturen bør ligge på mellom 15–20 grader om du skal få en riktig god natts søvn.

Mange lufter ut på soverommet før de legger seg, eller sover med vinduet på gløtt året igjennom, men da kan det være hutrende kaldt å krype under dyna – særlig om vinteren. Da er et elektrisk varmeteppe en smart innretning!

Derfor er det så smart: 

Med Wilfas varmeteppe kan du legge deg i riktig temperatur, uten å grøsse av kulde idet du legger deg i sengen. Skru teppet på forvarming en times tid før du legger deg. Om soverommet ditt er ekstra kaldt, bør du beregne en halvtime ekstra for å få lun og god temperatur under dyna. 

Om du vil ha teppet på hele natten, finnes det også to ulike innstillinger for dette, og du trenger ikke å være redd for at varmeteppet skal ta fyr – det er nemlig utstyrt med overopphetningsbeskyttelse. 

2. Denne dingsen vekker deg med naturlig lys

Det er mye lettere å stå opp i sommerhalvåret, synes du ikke? Å våkne til lyset er den naturlige måten for kroppen å våkne på, men det er ikke så lett å få til i vinterhalvåret her i nord. Det å bli utsatt for lys om morgenen, kan gjøre det lettere å stå opp!

Derfor er den så smart: 

Nattbordslampen Philips WakeUp Light er en lampe som vekker deg med gradvis sterkere lys. Først når rommet er fylt av lys (etter en halvtime), vekkes du av en alarm som gradvis blir høyere. Lyset gjør oppvåkningen mer behagelig, og det er vitenskapelig bevist at du føler deg mer uthvilt ved å våkne til lyset. 

3. Puta har mye å si for hvor godt du sover

Hvor lenge er det siden du unte deg en ny og fresh hodepute? Valg av pute har faktisk innvirkning på hvor godt du sover. Visste du for eksempel at hvilken sovestilling du foretrekker, spiller inn på hva slags pute du bør gå for?

  • Om du sover på siden, trenger du å få støttet opp hodet og halsen med en høyere og fastere pute, slik at ryggraden blir mest mulig rett.

  • Sover du derimot på ryggen, kan du nøye deg med en tynnere pute – men som likevel støtter opp nakken godt. 

  • Å sove på magen anbefales ikke, siden det kan føre til skjevbelastning og stiv nakke. De fleste har nemlig en tendens til å vri hodet til den samme siden når de sover på magen. 

Derfor er den så smart: 

Høie Downfeel er utrolig lett, samtidig som den er fast nok til å gi god støtte. Dette er en av Høies bestselgere: Puten er fylt med spesielle mikrofibre, noe som gjør at den former seg perfekt etter hode og nakke. Du får også kjøpt den i to ulike høyder, slik at du finner den puten som passer best for deg.

(Kilder: Høie, bonytt.no, Philips, dinside.no, Wilfa)