Vektdyne fra Mjuk

  Det siste innen produkter som skal hjelpe deg å sove bedre er vektdyner. Vektdyner er tunge dyner som kan gjøre at du ligger roligere, derfor kan det føles som du får en dypere søvn. Forskning.no har publisert en artikkel som handler om forsøk med vektdyner. De som rapporterte at de sov bedre, hadde også målbare fysiologiske utslag som støttet deres opplevelse.

  Sov rolig, sov godt

  Husker du da du var liten og hadde lekt hele dagen i hagen til bestemor? Når du skulle legge deg kom hun med et tungt ullteppe som hun bredde over deg. Hun kom med all sin bestemoromsorg og pakket deg godt inn. Sannsynligvis sovnet du på en blunk.

  Den gode følelsen av å bli pakket inn i noe tungt kan gi en trygghetsfølelse som mennesker blir roligere av. Dynen du har rundt deg forteller kroppen din at nå skal du bare ligge her og slappe av. Noen liker å bruke avslapningsteknikker for å finne roen, men kanskje en vektdyne kan gjøre det samme for deg?

  Vektdyne

  Markedets laveste pris

  En vektdyne kan ikke erstatte bestemor, men den kan gi deg den gode følelsen av å bli pakket inn. Dynen er tung fordi det er sydd inn glassperler. Mjuk sine vektdyner kommer i 5, 7, 9 og 11 kilo. Hvis du lurer på hvor tung dyne du bør ha, så skal en Mjuk vektdyne tilsvare ca 10-12% av kroppsvekten din:

  -       Hvis du veier du 65 kilo skal du ha en dyne på 7 kg. Denne dynen koster bare 1099 kr hos Obs

  -       Hvis du veier 100 kilo, skal du ha en dyne på 11 kg. Denne koster 1299 kroner

  Mjuk vektdyne er et kvalitetsprodukt til markedets laveste pris, uten at det går utover kvaliteten.

  Bruk ditt favorittsengetøy

  Vi har samme mål som vanlige dyner, både 200 og 220. Derfor kan du bruke dine egne favorittengesett. Vi er de eneste som selger dynen i standardstørrelse og to lengder.

  Hvis du nå har kjempelyst på en dyne, men er skeptisk til hvordan du skal klare å bære den med deg hjem, så er dette allerede tatt hånd om. Mjuk vektdyne kommer nemlig med egen dyneforpakning med bærestropp.

  Dynen kan vaskes på 60 grader. Kontroller allikevel hvor mange kilo vaskemaskinen din tåler før du vasker den. Det går også fint å bare lufte dynen, eller du kan sende den til rens. Sengetøyet vasker du som vanlig på 60 grader.

  vektdyne-kollage.jpg

  Helårsdyne

  Ulltepper er godt å ha om vinteren, men om sommeren vil vi ikke ha så mye varme når vi sover. Vektdynen er ikke like varm som tunge ulltepper, derfor kan de brukes hele året. I Mjuk sine vektdyner er det vanlig vattering med ekstra vekt jevnt fordelt. Ikke noe ekstra varme og klamhet, bare beroligende vekt som holder deg nede i sengen.

  Tips for bedre søvn (Hentet med tillatelse fra www.sovno.no):

  • Stå opp til omtrent samme tid hver dag, også i helger
  • Få minst 30 minutter med dagslys daglig. Helst tidlig om morgenen og innen 2 timer etter at du har stått opp
  • Unngå å bli eksponert for sterkt lys dersom du må opp om natten

   

  Sengetøy fra Mjuk

  Gode søvnvaner

  Gode søvnvaner er også en nøkkel for å sove godt hver natt. På Helse Bergen sine nettsider kan vi lese at vaner er nøkkelen for å bli trøtt om kvelden, sovne og å holde seg sovende natten igjennom.

  Selv om en vektdyne ikke gjør at du blir flinkere til å legge deg tidlig, så kan vektdynen gjøre at du får mer lyst til å legge deg, og kanskje holde deg rolig gjennom natten.