Lag en helg barna sent vil glemme

Lego finnes på de fleste barnerom, og de små fargerike klossene passer de perfekt til mammaer, pappaer og andre voksne som vil være med på leken. 

– Lego er en leke som mange foreldre kan relatere til. De har jo ofte selv lekt med legoklosser da de var små, sier Helene Teichert. Hun jobber med PR, eventer og sosiale medier i Lego konsernet. 

En byggestund for store og små gir dessuten et unikt innblikk i barnas hverdag. 

– Ved å lytte til hva barna sier, får du et innblikk i hvordan de ser verden rundt seg. Samtidig skaper det naturligvis mye felles hygge og moro, sier hun.

 

 

Jo flere, forskjellige klosser dere har, jo større variasjonsmuligheter har dere. Likevel er det ikke all verden som skal til for å komme i gang. I følge Lego kan seks røde 4x2 klosser kombineres på hele 915 000 forskjellige måter.

 

Gjør noe nytt med Lego! 

For noen barn vil det å bygge sammen en voksen være nok, mens andre har behov for litt andre utfordringer for å bevare konsentrasjonen.

 

 

Her er noen forslag til aktiviteter litt utenom det vanlige:

 

1. Lag Lego-karneval

Lek rolleleker med Lego-en der dere selv kler dere ut. Bygger dere sjørøver-Lego? Ta på stripete genser og en lapp over øyet. Du vil bli overrasket over hvor lite som skal til før stemningen er satt.

 

2. Inviter til byggekonkurranse

Ingenting engasjerer mer enn konkurranser. Inviter nabobarna til å bygge en kopi av huset de bor i, eller ha familiekonkurranse om hvem som bygger det høyeste tårnet. Heder og ære til vinneren, og en felles premie tilslutt. Kanskje popcorn og den siste Lego-filmen?

3. Lag egen Lego-film med mobilen

Med smarttelefon er det mulig å lage sin egen animasjonsfilm. Det enkleste er å laste ned en stop motion-app som setter sammen enkeltbilder til film. Her må dere lage en historie, og sette opp scener som endres litte grann for hvert bilde. Prosjektet krever litt tålmodighet, men får garantert tiden til å fly!

 

4. Lag smykker av Lego

Er dere i det kreative hjørnet kan det være morsomt å lage fargerike smykker av legoklosser. Lim enkeltklosser eller en figur til et anheng eller sammen med perler i friske farger. Google ”DIY Lego jewelry” for oppskrifter og ideer.


06.10.2016 10.34.23