Kom i gang med strikking

  – Alt går så fort i dag. Vi hopper fra det ene til det andre, og det aller meste er digitalt og forgjengelig. Dette gjør at vi lengter etter det som er ekte, og etter håndgripelige resultater av det vi driver med, sier Design & Brand Manager i House of Yarn, Margaretha Finseth.

  Det å lære seg strikking er mulig for de fleste, men det kan være greit å ta med seg noen nybegynnertips.

  – Start med passe tykke pinner og garn. Alt fra pinne 4–5 og opp til 7–8 bør gå fint, og du kan gjerne velge et trendy og skikkelig chunky garn.

  Strikkepinner og garn

  Bomull eller garn

  Valg av garn er nemlig viktig for at du skal få en god opplevelse. 

  – Det behøver ikke være så dyrt, men garn av ren bomull og ren ull bør du spandere på deg, mener Finseth.

  Så må du huske at det er tålmodighet som gjelder hvis du har en drøm om å bli en superstrikker.

  Les på banderolen til garnet du vurderer. Sjekk hva slags fibre det er i garnet. Se etter hvor mange meter det er per nøste, hvilke pinner som foreslås og anbefalt strikkefasthet.

  – Hvis du har funnet en oppskrift du har lyst til å strikke etter, finner du de samme opplysningene øverst i oppskriften.

   

  Få hjelp med strikkingen 

  Det er viktig å velge noe du faktisk orker å gjøre ferdig. Starter du på et for stort arbeid, er det lettere å miste motivasjonen. Begynn med enkle prosjekter, som for eksempel luer, skjerf, løshalser eller pledd.

  Når du har funnet frem til det rette arbeidet for deg, kan du gjerne ta med deg strikketøyet på strikkekafé og andre strikkearrangementer. Det er gratis og sosialt, og strikkefolket er ifølge Finseth veldig glad for å hjelpe og lære bort.

  Finner du ikke ut av strikketeknikker, sliter du med å legge opp, eller lurer du på andre ting rundt strikking? Slapp av!  

  – Du finner svar på alt du kan tenke deg på YouTube. Utrolig mange lærer å strikke og hekle ved hjelp av slik-gjør-du-videoer. 

  Hvitt garn


  – Strikking er den nye yogaen

  Den gode følelsen ved å skape noe selv, er en viktig motivasjon for mange som strikker.

  – Flere søker tilbake til det som føles ekte og som gir mening og stolthet av resultater, sier Finseth.

  Dette gjelder ikke bare for strikking og håndarbeid. Interessen for gamle mattradisjoner vokser også. 

  – Se bare på hvordan folk gjerne vil lage pølser og røyke maten selv, og hvordan mikrobryggeriene popper opp over alt. Engasjementet ligner den enorme entusiasmen vi opplever rund strikking i dag. Strikking er blitt ungt og hipt – det er den nye yogaen.