Klipp barna selv med hårklipper

Det å gå til frisøren med barna kan både være en prøvelse og en kostbar affære. Med kort hår blir det jo også noen klipp i løpet av året, og da kan det kanskje være greit å prøve seg som hjemmefrisør for de små. Med en god klippemaskin og litt trening skal du se at barna får en riktig fin sveis.

– Mine barn har aldri vært i en frisørsalong for å klippe seg. Det å kunne frisere hjemme har spart meg for mange penger, sier Anneli Wahlstrøm.

Hun skriver bloggen sparemor.blogg.no der det å være hjemmefrisør er et av mange tips hun kommer med til dem som vil spare noen kroner i hverdagen.

Når det gjelder frisering, mener hun først og fremst gjelder å tørre å prøve. Selv er Wahlstrøm utdannet frisør, men det er mange år siden hun jobbet i en salong.

 

 

Start med hårklipper

En hårklipper er en god investering.

– Når du kjøper hårklipper, følger det med såkalte sko som avgjør lengden på håret. Da er det lite som kan gå galt, sier Wahlstrøm. 

Hun anbefaler alle nybegynnere å bruke hårklipper i stedet for kam og saks: – Om du skulle være så uheldig å klippe et barn i øret, vil barnet mest sannsynlig bli redd og fremtidig klipping kan bli vanskelig.

Start med det aller enkleste og unngå kantmarkeringer med maskin rundt ørene til å begynne med. 

– Da kan nemlig hårklipperen lett bite, og det er mer utfordrende. Å få til en fin overgang mellom nakke, ører og toppen av hodet kan også kreve litt trening.

 

 

Slik bruker du hårklipper:

  • Finn ut hvilken lengdeinnstilling du skal bruke på maskinen. Velg gjerne to eller tre forskjellige.

  • Start i nakken og fortsett så med å ta rundt ørene med maskin. Husk at håret må være tørt.

  • Fukt håret på toppen og bruk kam og saks der det skal være litt lengde.

  • Klipp i overgangen mellom nakke og toppen. Bruk spissen på en saks eller en effileringssaks.

  • Avslutt eventuelt med en kantmarkering. Dette gjøres med maskin uten sko.

– Du kan også bruke maskin over hele hodet, men dette er det få som kler, sier Wahlstrøm.

 

 

 Klipp foran TV-en

Å få de små til å sitte i ro kan være en utfordring selv for frisører, men som hobbyfrisør hjemme har du noen fordeler.

– Hjemme er jo barnet på et kjent og trygt sted, og du kan benytte deg av leker som barna er interessert i. Du kan også gjerne sette på TV-en eller en film som fenger. Dette er veldig effektivt for å få barna til å sitte i ro.

Noe godt å spise på kan også være en idé, men det er ikke nødvendigvis like delikat å spise mens man klipper seg.

– En kjærlighet på pinne kan gå, men den kan fort bli hårete hvis den ikke holdes i munnen hele tiden. En kjeks kan være et alternativ.

Større barn vet kanskje hva slags frisyre de ønsker seg. Be dem da finne frem bilder av det de ser for seg.

– Mine gutter sitter alltid på nettet før en hårklipp for å sikre seg den nyeste frisyren. Da gjelder det for mor å stille opp og holde tungen rett i munnen for best mulig resultat, sier Wahlstrøm.


28.09.2016 15.19.10