Slik klipper du håret hjemme

 

Før du begynner med selve klippingen, må de grunnleggende forholdene være på plass:

• Still deg foran baderomsspeilet og sørg for at du har et godt lys slik at du ser hva du gjør
• Ta med et håndspeil for å gjøre det lettere å se håret bak i nakken
• Og selvfølgelig, det viktigste: sørg for at du har en hårtrimmer!

Det du trenger er en hårtrimmer, saks, kam og et håndspeil.

 

 

Slik gjør du:


1. Start med å vaske håret. Kam håret til den frisyren du ønsker. Still inn hårtrimmeren til en lengre lengde enn du egentlig hadde tenkt. Dette gjør du for å unngå å klippe for kort med en gang. Start med å trimme håret på sidene, deretter på baksiden av hodet. La håret på toppen være hvis du ønsker dette i en lengre lengde. Avslutt hvert trekk ved å vinkle trimmeren oppover.

 

 

Tips! Hvis håret ditt er langt, kan det være lurt å klippe håret steg for steg for å få en bedre oversikt over hvordan sluttresultatet blir.

 

2. Bruk en kortere lengde på sidene. Hvis du for eksempel brukte 6mm for hele håret, er 4mm en god lengde til å begynne med for sidene og nakken. Trim sidene og baksiden av hodet og avslutt hvert drag oppover i luften slik at det ikke blir en synlig kant mot det lengre håret. Her er det viktig å få en fin overgang fra det korte til det lengre håret


3. Vil du at håret på sidene skal være kortere? Gjenta trinn 2 til du er fornøyd med lengden på sidene og baksiden av hodet. 

 

 

 4. Hvis du er du fornøyd med lengden og overgangene mellom de forskjellige lengdeinnstillingene, kan du trimme linjene i nakken med nøye presisjon.

 

5. Avslutt og klipp håret på toppen av hodet med en saks. Ta litt hår om gangen og hold mellom pekefingeren og langfingeren, det gjør det lettere å klippe rett. Klipp bort lengre hår og ujevnheter med saksen til du er fornøyd.

 

6. Skyll håret for å fjerne klipte hårstrå. Tørk og style som du vil!

 


03.04.2020 12.00.00