Slik velger du riktig trampoline

  Du har kanskje bestemt deg for å hoppe i det – men hvilken trampoline skal du kjøpe? Sjekk ut ekspertens tips til hva du bør se etter.

  En trampoline i hagen gir timevis av svett og sunn moro for både store og små. Trampoliner kommer i mange størrelser og utgaver, og det er mange faktorer du bør tenke igjennom før du tar valget: 

  Hva slags kvalitet produktet har, er åpenbart en av de viktigste, også med tanke på sikkerhet – men også størrelse, fasong og montering er noe du bør tenke over før du går til innkjøp av trampolinen.  

  Jo større, jo bedre

  – Har du plass i hagen, bør du gå for en stor trampoline! Det gir rom for mer moro, særlig for de litt større barna, er den klare anbefalingen fra Christer Berntzen, som er innkjøper av sportsutstyr hos Obs. 


  STØRRELSEN TELLER: Ta den største trampolinen du har plass til – men sørg også for at du har plass til å vinterlagre den. 

  Jo større barna er, dess større hoppflate trenger de. De fleste velger en trampoline med om lag 4 meters diameter. Og husk på sikkerheten: Christer Berntzen understreker at det beste er om barna hopper en av gangen for å unngå ulykker. 

  – Vi anbefaler dessuten at barna er minst 6 år før de får hoppe på trampolinen – det er i hvert fall en grei tommelfingerregel, sier Berntzen. 


  TRIKSEPLASS: Hopping på trampoline kan øke barnas koordinasjon og balanse. Bare husk å hoppe én av gangen! 

  Det som er viktig å passer på, er at trampolinen står støtt på et jevnt underlag. Det er i tillegg påbudt med sikkerhetsnett på store og mellomstore trampoliner.


  I SOKKELESTEN: Skoene skal av når man er på en trampoline – og pass på å ikke hoppe når det er vått, da er det stor fare for å skli. 


  Obs selger også ekstrautstyr for å forankre trampolinen til bakken – noe som kan være nødvendig for å unngå at den flyr av gårde om du bor utsatt til for kraftige vindkast. 


  Solid kvalitet og enkel montering

  – ProFlyer er vårt eget merke og trampolinene er laget hos en av de mest anerkjente trampolineprodusentene i verden. Vi har veldig få reklamasjoner på disse trampolinene, og vi har også et komplett delelager her i Norge. Reservedeler til trampoliner er ganske store, så det er en klar fordel, sier Berntzen. 

  – Vi har valgt å produsere trampolinene i galvanisert stål. Det er et litt kraftigere materiale enn de aller billigste på markedet. Så til å være så prisgunstige  trampoliner, er ProFlyer robuste saker som tåler vær og vind, forklarer Berntzen. 

  I tillegg er Obs-trampolinene enkle å montere eller demontere, takket være klikksystemet T-Link: 

  – Her er det et T-stykke i rammen binder bein, nett og ramme sammen. Det er ikke så mange trampoliner som har et slikt klikksystem, i hvert fall ikke på dette lave prisnivået, mener Christer Berntzen.