Slik velger du riktig hengekøye

  Hengekøyer har ikke blitt så populært uten grunn – med en god hengekøye får du en ny og avslappende opplevelse enten du nyter en lat dag i hagen, skal overnatte under åpen himmel eller trenger en hvilepause på turen i marka.

  Vi ser stadig hengekøyer poppe opp både på land og strand. Interessen for å ligge og vaie sakte frem og tilbake i en hengekøye har virkelig eksplodert den siste tiden, sannsynligvis fordi det både er praktisk og utrolig behagelig

  Fest hengekøyen mellom to trær

  Med våre hengekøyer fra Nightbed følger både tau og kroker med på kjøpet, så med en slik i sekken har du alt du trenger for å finne deg en plass å henge i sola i sommer. Du trenger hverken å kunne speiderknuter eller andre triks for å henge opp køya på null komma niks. Alt du trenger er to trær, eller andre trygge festepunkter med passe avstand mellom, for å feste køya med en enkel slynge rundt hvert tre. 

  Minnerik ferie i hengekøyer

  Nightbed XL med plass til flere

  Dersom du ønsker plass til flere i samme hengekøye, bør du gå for en hengekøye av typen Nightbed XL. Denne er 160 cm bred, og har plass til to personer. Skal du henge solo, er den vanlige Nightbed-hengekøya stor nok. Begge tåler en maks vektbelastning på 180 kilo.

  Om du skal overnatte ute i sommer, kan hengekøyen også være en god erstatter for teltet ettersom den både er lettere å pakke ned og sette opp. Som en bonus blir du sannsynligvis gynget i søvn mens du ligger og svaier mellom trærne. 

  En god kombinasjon av telt og hengekøye finner du i nyheten Northpeak tretelt for oppheng mellom fire trær eller forankrikngspunkter.

  Hold vær og småkryp på trygg avstand

  Det kan alltids være lurt å supplere med et myggnett og et regntak, slik at du holder dårlig vær og småkryp på trygg avstand. Regntaket fungerer også som en praktisk skygge for sola, dersom du skulle være så heldig å få strålende turvær. Pass også på at soveposen er varm nok for en natt i friluft – det blir kjøligere i en hengekøye enn inne i et telt. 

  Du bør også ha et godt liggeunderlag i køya for både liggekomfort og isolasjon, siden hengekøya ikke gir mye isolasjon i seg selv. Vil du ha det enda lunere og koseligere oppi køya? Da gjør et lammeskinn eller reinskinn susen.

  God henging!

  Hengekøye på tur