Hvilken vinterdress passer til mitt barn?

  Lurer du på hvilke kvaliteter en god vinterdress bør ha? Dette er det du bør se etter!

  I jungelen av vinterdresser er det ikke alltid like lett å velge den som passer ditt barn best. En god vinterdress skal nemlig ikke bare sørge for at barnet verken er for kald eller varm igjennom en vinter med variable temperaturer, den skal både takle skiftende vær og passe barnets aktivitetsnivå.

  For å gjøre det enklere for dere, har vi snakket med vår kategorisjef for barneklær, Maria Bohlin. Hun har listet opp det du bør se etter for å finne ut hvilken vinterdress som passer ditt barn best.

  Vinterdress: Hva er viktigst for deg?

  Før du skal ut og handle, lønner det seg å bestemme seg for hvilke kvaliteter du vil at vinterdressen skal ha. Bestem deg for hvilke spesifikasjoner som er essensielle for deg og ditt barn, og gå deretter ut på markedet og let etter en dress som har det du trenger og gir deg mye for pengene.

  Dette er spørsmål Bohlin mener du bør stille deg selv før du kjøper vinterdress til barna:

  1. Sjekk størrelsen grundig

  – Skal du kjøpe vinterdress er det veldig viktig å ikke kjøpe for stor dress. Da kan det fort bli vanskelig for barnet å bevege seg.

  2. Hvor mye vann tåler vinterdressen?

  – Vinterdresser er laget for bruk i minusgrader, snø og vinter, men det er uansett en stor fordel at vinterdressen er vanntett. Sjekk derfor alltid vannsøylen (som måler hvor høyt vanntrykk stoffet tåler). Ulike produsenter opererer med ulike tall, men skal du være sikker på at dressen er vanntett, bør vannsøyleverdien være på minst 5000. Sjekk gjerne også at vinterdressen har tapede sømmer som beskytter mot regnet.

  🌧️ LES OGSÅ: Sjekk om regntøyet holder vann 🌧️

  Friends Troian blå gutt.jpg
  FULL FART: Barn er jo i konstant bevegelse, og det er viktig å ha en parkdress som er lett og behagelig å bevege seg i – og som ikke er for stor.

  3. Er dressen laget av pustende og komfortabelt materiale?

  – En vinterdress skal være komfortabel å gå i. Sørg derfor for at dressen både er myk, slik at barnet kan bevege seg fritt, og at den er laget av et pustende materiale, slik at det ikke blir klamt for barnet i slapsevær. Om det er mulig å justere dressen i midjen, bena og armene, er dette også svært fordelaktig. 

  4. Er vinterdressen vindtett og slitesterk?

  – De aller fleste dresser på markedet er i dag merket godt med tanke på alle bruksfordeler. Forskjellige produsenter benytter ulike symboler, men de er stort sett veldig lette å forstå. Hvor viktig slitestyrken er avhenger også litt av hvor mye snø det er – er det lite snø, vil det som regel bli mer slitasje på dressen.

  5. Hvor mye kulde skal dressen tåle?

  – Med tanke på skiftende temperatur har nok mange flere dresser – gjerne én vattert vinterdress og én uvattert hel dress som kan benyttes høst, tidlig vinter, og vår. Er vinterdressen vindtett og vanntett kan du også enkelt justere varmen med superundertøy, fleece eller ull under dressen.

  6. Har dressen strikk under bena?

  – Det er kanskje en liten detalj, men likevel viktig. Har dressen strikk under bena, unngår du at buksen sklir opp og snø eller vann kommer ned i støvlene slik at barnet blir våt og kald på bena.

  7. Har dressen gode reflekser?

  – Det er svært viktig med gode reflekser. Prioriter alltid sikkerheten.

   

  Friends fleece jente.jpg

  DRESS FOR SUKSESS: Et ekstra lag med fleece under hvis det er for kaldt er en enkel måte å justere opp temperaturen på. 

  8. Hel dress eller 2-delt sett?

  – Om du skal velge hel dress eller 2-delt sett med bukse og jakke avhenger av alder, bruksområde og aktivitetsnivå. Er barna i skolealder og skal stå på alpint og langrenn, kan det være praktisk med et 2-delt alpinsett eller langrennsett med jakke og bukse – men til de minste som skal ake og base i snøen fungerer det fint med en hel vinterdress. 

  9. Skal dressen arves?

  – Er du usikker på om du skal investere litt ekstra i en vinterdress, kan det være lurt å tenke på om noen har muligheten til å arve dressen. En god vinterdress kan fint brukes på nytt av en yngre bror, søster eller venn. Med dette i tankene kan det godt være mulig at vinterdressen kan ha en mye lengre bruksperiode enn du tror.